ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος στον κόσμο – Δεν φαντάζεστε πόσα χιλιοστά βροχής πέφτουν το χρόνο! (φωτο)

Αυτό είναι το πιο βροχερό μέρος στον κόσμο – Δεν φαντάζεστε πόσα χιλιοστά βροχής πέφτουν το χρόνο! (φωτο)

Η πολιτεία Meghalaya στην Ινδία θεωρείται ότι είναι το πιο βροχερό σημείο στον πλανήτη.

Για την ακρίβεια, το χωριό Mawsynram, που βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή, δέχεται 11.862 χιλιοστά βροχής τον χρόνο.

Αυτή η η βαριά βροχόπτωση οφείλεται στα θερινά ρεύματα αέρος τα οποία σαρώνουν και μεταφέρουν τους υδρατμούς από τις πεδιάδες του Μπαγκλαντές, συγκεντρώνοντας υγρασία όσο μετακινούνται βόρεια. Όταν τα σύννεφα που δημιουργούνται φτάνουν στους απόκρημνους λόφους της Meghalaya, »στριμώχνονται» μέσα στο στενεμένο κενό της ατμόσφαιρας και συμπιέζονται στο σημείο που δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν την υγρασία τους προκαλώντας τη συνεχή βροχή.

Οι εργάτες οι οποίοι δουλεύουν σε εξωτερικούς χώρους συχνά φέρουν ολόσωμες ομπρέλες κατασκευασμένες από μπαμπού και φύλλα μπανανιάς. Βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι «ζωντανές» γέφυρες οι οποίες συνδέουν τις υγρές πεδιάδες. Για αιώνες, οι ντόπιοι επεξεργάζονται τις ρίζες των καουτσουκόδεντρων να αναπτύσσονται με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν φυσικές γέφυρες, οι οποίες διαρκούν πολύ περισσότερο από τις ξύλινες κατασκευές που σαπίζουν μέσα σε λίγα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.