ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αφγανιστάν: Τους 2.000 έφτασαν οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό σύμφωνα με τους Ταλιμπάν (βίντεο) (upd)

Σκάβουν με τα χέρια τα ερείπια για να απεγκλωβίσουν τις σορούς νεκρών

Αφγανιστάν: Τους 2.000 έφτασαν οι νεκροί από τον χθεσινό σεισμό σύμφωνα με τους Ταλιμπάν (βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 08:25) Οι Ταλιμπάν, ανακοίνωσαν πως σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν χθες Σάββατο, στο Αφγανιστάν.

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με χθες, όταν ο ΟΗΕ έδωσε έναν προκαταρκτικό αριθμό 320 ατόμων.

Ο σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών έπληξε τα δυτικά της χώρας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών. Το επίκεντρο ήταν περίπου 25 μίλια βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ. Ακολούθησαν τρεις ισχυροί μετασεισμοί, μεγέθους 6,3, 5,9 και 5,5 βαθμών, ανέφερε το USGS.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για εκατοντάδες πολίτες για τους οποίους υπάρχει φόβος ότι θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Την ίδια ώρα, βίντεο που κυκλοφορούν στα social media αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας, καθώς οι άνθρωποι σκάβουν με τα χέρια τους τα ερείπια για να απεγκλωβίσουν τις σορούς νεκρών.

Σκληρές εικόνες:

https://twitter.com/AllahGreatQuran/status/1710876176892461206

Ο Αμπντούλ Ραϊάντ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Πληροφοριών και Πολιτισμού του Αφγανιστάν, απηύθυνε έκκληση για επείγουσα βοήθεια, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εκατοντάδες ανθρώπους στους δρόμους έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τους στην πόλη Χεράτ.

Εκπρόσωπος της εθνικής αρχής για τις καταστροφές του Αφγανιστάν δήλωσε ότι τέσσερα χωριά στην περιοχή Ζέντα Τζαν στην επαρχία Χεράτ υπέστησαν το μεγαλύτερο βάρος των σεισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας άλλος ισχυρός σεισμός έπληξε το ανατολικό Αφγανιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 1.500. Ήταν ο φονικότερος στο Αφγανιστάν εδώ και δύο δεκαετίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.