«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Κρήτη: Πλημμύρες και ζημιές στις καλλιέργειες στο Οροπέδιο Λασιθίου (φωτό)

Αρκετά χωράφια αλλά και δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Κρήτη: Πλημμύρες και ζημιές στις καλλιέργειες στο Οροπέδιο Λασιθίου (φωτό)

Μεγάλες καταστροφές φαίνεται πως έχει ήδη προκαλέσει η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, έπεσε καταρρακτώδης βροχή στην περιοχή, με αποτέλεσμα αρκετά χωράφια αλλά και δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, με ανάρτησή του εφιστά την προσοχή στους αγρότες, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού καθώς αναμένεται νεότερη επιδείνωση του καιρού.

Η ανάρτηση του δημάρχου Λασιθίου

«Ακραία καιρικά φαινόμενα, με έντονες βροχοπτώσεις, πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας για την εποχή, εκδηλώνονται στην επικράτεια του Οροπεδίου Λασιθίου από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η καλλιεργητική περίοδος στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι σε πλήρη εξέλιξη και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές καθώς η μεγάλη ποσότητα του νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, έπληξε όπως εξελίχθηκε, τις καλλιέργειες των σιτηρών και οπωροκηπευτικών, σε όλες τις κοινότητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ, νέα μεγαλύτερης έκτασης και διάρκειας επιδείνωση, αναμένεται από σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 το απόγευμα. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις πολιτικής προστασίας», έγραψε ο δήμαρχος Λασιθίου κ. Στεφανάκης.

Δείτε εικόνες από την κακοκαιρία στο Λασίθι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.