ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Παπαδόπουλος: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα 5,7 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός» 

«Θα χρειαστούμε χρόνο να δούμε περισσότερα στοιχεία» 

Γ.Παπαδόπουλος: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα 5,7 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός» 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής. 

Όπως ανακοινώθηκε από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 14 χλμ. Ανατολικά των Στροφάδων.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Μεσσηνία, σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στην Αθήνα.

Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό των 5.7 Ρίχτερ

Μετά τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα,τη δικιά του εκτίμηση για τον σεισμό έκανε και ο έμπειρος σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ευτυχώς βρισκόμαστε σε θαλάσσιο χώρο μακριά από κατοικημένες περιοχές […]έχει δώσει σεισμούς μεγάλους στο παρελθόν η συγκεκριμένη περιοχή. Κατά συνέπεια δεν είναι έκπληξη το 5,7 για την περιοχή αυτή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε όμως από τώρα την εξέλιξη την οποία ενδεχομένως θα έχει το φαινόμενο. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Θα χρειαστούμε χρόνο να δούμε περισσότερα στοιχεία […] Βεβαίως υπάρχει σεισμός, υπάρχει η μετασεισμική ακολουθία ήδη σε εξέλιξη και θα πρέπει να την παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή», είπε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.