ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πανσέληνος Οκτωβρίου: Γιατί ονομάζεται το «Φεγγάρι του Κυνηγού»

Πότε αναμένεται να λάμψει στον νυχτερινό ουρανό

Πανσέληνος Οκτωβρίου: Γιατί ονομάζεται το «Φεγγάρι του Κυνηγού»

Πλησιάζει η πανσέληνος Οκτωβρίου για το 2023, γνωστή και ως το «Φεγγάρι του Κυνηγού», η οποία συμπίπτει με μια μεγάλη ημέρα για τον Ελληνισμό.

Ειδικότερα, το ολόγιομο φεγγάρι πρόκειται να λάμψει στο νυχτερινό ουρανό το ερχόμενο Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που γιορτάζουμε το μεγάλο «ΟΧΙ» που είπε η Ελλάδα στους Ιταλούς κατακτητές. Την ύψιστη φωτεινότητα της πανσελήνου θα την απολαύσουμε στις 11:24 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Όπως συμβαίνει πολλές φορές, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, το φεγγάρι θα φαίνεται πλήρες για δύο συναπτές ημέρες, ξεκινώντας από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Σημειώνουμε ότι η πανσέληνος Οκτωβρίου είναι γνωστή και ως «Φεγγάρι του Κυνηγού», με το λεξικό της Οξφόρδης να αναφέρει πως η πιο πρώιμη καταγεγραμμένη χρήση του συγκεκριμένου όρου χρονολογείται από το 1710 μ.Χ.

Όπως και κάθε πανσέληνος, έτσι και αυτή έχει πάρει το όνομά της από τους ιθαγενείς της Αμερικής. Σε αυτή την περίπτωση, το ολόγιομο φεγγάρι του Οκτωβρίου ήταν το «σημάδι» των κυνηγών να βγουν έξω και να κυνηγήσουν, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για τον χειμώνα.

Επιπλέον, τα χωράφια έχουν μόλις θεριστεί τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα τα ελάφια και λοιπά θηράματα να είναι πιο εύκολα ορατά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, τα θηράματα έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν βάρος, ενόψει του χειμώνα, και είναι πιο εύκολο να αιχμαλωτιστούν, ενώ προσφέρουν και ένα καλύτερο γεύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.