ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρουμανία: Μικρές υλικές ζημιές προκάλεσε ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ (φώτο-βίντεο)

Η δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Γκόρι

Ρουμανία: Μικρές υλικές ζημιές προκάλεσε ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ (φώτο-βίντεο)

 Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (14/2) στη Ρουμανία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Σόφια και το Βελιγράδι, ωστόσο προκάλεσε μόνο ήσσονος σημασίας ζημιές, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 15:16 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην επαρχία Γκόρι. Σύμφωνα με το USGS, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Οι τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών έκαναν ελέγχους στην περιοχή, καθώς αναφέρθηκαν ρωγμές σε κάποια κτήρια. Δεν διαπίστωσαν όμως κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που πλήττεται η Ρουμανία από σεισμό μεγάλου μεγέθους. Οι δονήσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, τόνισε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες που εκφράζουν πολλοί κάτοικοι.

Η Ρουμανία, που διασχίζεται από πολλά ρήγματα, είναι από τις πιο σεισμογενείς χώρες της Ευρώπης. Στις 4 Μαρτίου 1977, μια δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 1.570 ανθρώπους, ενώ άλλοι 11.000 τραυματίστηκαν.

Τα περισσότερα θύματα καταγράφηκαν στο Βουκουρέστι, καθώς η πόλη είναι χτισμένη πάνω στο ρήγμα της Βραντσέα, μια σεισμογενή ζώνη που εκτείνεται από την πρωτεύουσα μέχρι το Ιάσιο στα ανατολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.