ΗΠΑ: Τουλάχιστον 11 νεκροί από το χτύπημα ανεμοστρόβιλου (φώτο-βίντεο)

Εικόνες «Αποκάλυψης» στο Αρκάνσας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 11 νεκροί από το χτύπημα ανεμοστρόβιλου (φώτο-βίντεο)

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ισχυρό χτύπημα ανεμοστρόβιλου που έπληξε πολλές αμερικανικές πολιτείες στα μεσοδυτικά και τα νότια, το βράδυ της Παρασκευής.

Πέντε από τους θανάτους είναι στις κομητείες Κρος και Πουλάσκι στο Αρκάνσας, τρεις στην κομητεία Σάλιβαν της Ιντιάνα, ένας στην κομητεία Μπουν του Ιλινόις, ένας στην κομητεία Ποντοτάκ του Μισισιπή και ένας στην κομητεία Μάντισον της Αλαμπάμα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στο Wynne, μια πόλη στη βορειοανατολική κομητεία Cross του Αρκάνσας, όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές από το σύστημα καταιγίδων, δήλωσε η κυβερνήτης Σάρα Σάντερς σε δημοσίευση της στο twitter.

Eικόνες απόλυτης καταστροφή και στο κέντρο του Αρκάνσας που υπέστη επίσης σημαντικές ζημιές από το χτύπημα του ανεμοστρόβιλου photo

Το κέντρο του Αρκάνσας υπέστη επίσης «σημαντικές ζημιές» την Παρασκευή, είπε ο Σάντερς, αφού οι μετεωρολόγοι είπαν ότι ένας ανεμοστρόβιλος έπεσε στο North Little Rock, χτυπώντας κτίρια και αφήνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

«Σήμερα ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα για την πολιτεία του Αρκάνσας», είπε η Σάντερς σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή. photo

Ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε στέγες και τοίχους κτιρίων, σκόρπισε αυτοκίνητα σαν να ήταν παιχνίδια, ξερίζωσε δέντρα και κατέστρεψε μέρος του δικτύου ηλεκτροδότησης. Η Λάρα Φάραρ, δημοσιογράφος σε τοπικό οικονομικό έντυπο, ανέφερε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ήταν σε «απόλυτο σοκ» βλέποντας τις καταστροφές κοντά στο σπίτι της, στη Λιτλ Ροκ.

«Σε ορισμένα κτίρια η σκεπή έχει διαλυθεί τελείως», δήλωσε η ίδια, περιγράφοντας εικόνες με κατεστραμμένα κτίρια, τοίχους που είχαν καταρρεύσει και ξεριζωμένα δέντρα. photo

Κάποιες ώρες αργότερα άλλος ανεμοστρόβιλος ή ισχυρή ριπή ανέμου θεωρείται ότι προκάλεσε τη διάλυση στέγης σε αμφιθέατρο στο βόρειο Ιλινόις, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή την ώρα που στη σκηνή εμφανιζόταν ροκ συγκρότημα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 28 άλλοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομεία της περιοχής, πέντε εκ των οποίων με σοβαρά τραύματα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σον Σαντλ, αρχηγός της πυροσβεστικής στη μικρή πόλη Μπελβιντέρε, δυτικά του Σικάγο στην πολιτεία Ιλινόις, στα όρια με την πολιτεία Ουισκόνσιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 260 άνθρωποι παρακολουθούσαν τη συναυλία στο θέατρο Apollo της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.