Κακοκαιρία «Άριελ»: Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Πιερία και Σκόπελο

Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου

Κακοκαιρία «Άριελ»: Κλειστά σήμερα τα σχολεία σε Πιερία και Σκόπελο

Κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη Σκόπελο, αλλά και στο δήμο Κατερίνης.

Για τον ίδιο λόγο θα μείνουν, επίσης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Κλειστά σχολεία στη Σκόπελο – Χωρίς ελικοδρόμιο το νησί

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στο αγροτικό οδικό δίκτυο της Σκοπέλου και όχι μόνο η κακοκαιρία «Άριελ» που έφερε έντονες βροχοπτώσεις στο νησί επί 72 ώρες.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, τα μεγάλα ύψη βροχής που έπεσαν είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, ενώ πλημμύρισαν κάποια σπίτια στην περιοχή του Κάστρου.

Προσέθεσε ότι όλα τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά.

Η έντονη κακοκαιρία προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές στο ελικοδρόμιο του νησιού. Από τη βροχή καταστράφηκε ο κλωβός με το σύστημα φωτισμού με τηλεχειρισμό αλλά και ο εξωτερικός επιδαπέδιος φωτισμός.

«Η λειτουργία του ελικοδρομίου είναι πολύ σημαντική για το νησί, ειδικά για τους χειμερινούς μήνες» τόνισε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Άγγελος Ξηντάρης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σκοπέλου.

«Είναι ένα παλιό σύστημα και τώρα για να το αντικαταστήσουμε απαιτείται ποσό 130.000 ευρώ τουλάχιστον» τόνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον ανέφερε ότι τα σχολεία έκλεισαν γιατί πολλά από αυτά, τόσο σε Σκόπελο όσο και Γλώσσα, πλημμύρισαν από κενά στη στέγη ή από τα παλιά κουφώματα που όμως έχουν ενταχθεί σε προγράμματα για να αντικατασταθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.