ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γιατί τα σκυλιά απαγορεύονται στην Ανταρκτική; – Κι όμως ο λόγος είναι σοβαρός

Γιατί τα σκυλιά απαγορεύονται στην Ανταρκτική; – Κι όμως ο λόγος είναι σοβαρός

Ο Roald Amusden χρησιμοποίησε 97 σκύλους το 1911, στην αποστολή κατάκτησης του Νότιου Πόλου. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την Γροιλανδία. Οι σκύλοι βοήθησαν πολύ στις μετακινήσεις αλλά και στην πορεία προς τις αποθήκες όπου βρίσκονταν τρόφιμα και άλλος εξοπλισμός.

Κατά την πορεία όμως της αποστολής, τα μέλη της αποστολής σκότωσαν αρκετούς σκύλους ώστε να τραφούν οι ίδιοι αλλά και τα υπόλοιπα σκυλιά.

Και μεταγενέστερες αποστολές χρησιμοποίησαν σκύλους. Ακόμα και μετά την εμφάνιση των μηχανοκίνητων ελκήθρων. Οι Νορβηγοί την δεκαετία του 1950, πήραν μαζί τους στην Ανταρκτική 42 Χάσκι από την Γροιλανδία, τα οποία παρέμειναν στην παγωμένη ήπειρο και μάλιστα αναπαράχθηκαν. Από τότε, τα Χάσκι ήταν μέρος του πληθυσμού της Ανταρκτικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, το 1991 υπογράφτηκε στην Μαδρίτη το «Πρωτόκολλο συμφωνίας για την Περιβαλλοντική Προστασία της Ανταρκτικής». Σύμφωνα με το άρθρο 15, όλα τα μη γηγενή είδη εκτός του ανθρώπου απαγορεύονται στην Ανταρκτική, κάτι που σημαίνει πως οι σκύλοι θα έπρεπε να φύγουν και να μην εμφανιστούν ξανά στον Νότιο Πόλο. Ο λόγος; Γιατί οι σκύλοι θα μπορούσαν να μεταδώσουν ασθένειες στις φώκιες, όπως την νόσο του Καρέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.