ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκυλάκι έχασε τον ιδιοκτήτη του και κυκλοφορούσε στον δρόμο με το αγαπημένο του παιχνίδι (φωτό)

Η Nikki, ένα ηλικιωμένο θηλυκό γερμανικό ποιμενικό, πάσχει από τη νόσο του σκουληκιού της καρδιάς

Σκυλάκι έχασε τον ιδιοκτήτη του και κυκλοφορούσε στον δρόμο με το αγαπημένο του παιχνίδι (φωτό)

Ένα σκυλάκι που ξαφνικά βρίσκεται ολομόναχο στους δρόμους, συνήθως δεν κουβαλά μαζί του κάποιο παιχνίδι, καθώς υπερισχύει το ένστικτο για αναζήτηση τροφής.

Αλλά για τη Nikki, ένα ηλικιωμένο θηλυκό γερμανικό ποιμενικό, ένα λούτρινο αρκουδάκι ήταν η μόνη παρέα και η συντροφιά της από όταν πέθανε ο ιδιοκτήτης της.

Η σκυλίτσα, περπατούσε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν πάντα πιστά στο πλευρό του ιδιοκτήτη της, χαιρετώντας με ενθουσιασμό όλους τους περαστικούς.

Μέχρι που μια μέρα, οι κάτοικοι της περιοχής την είδαν να περιπλανιέται ολομόναχη στους δρόμους. Μάλιστα, το σκυλάκι αρνιόταν να αφήσει κάτω το παιχνίδι της για οποιονδήποτε λόγο.

«Δυστυχώς, ο ιδιοκτήτης της πέθανε», δήλωσε η Gail Montgomery, διευθύντρια του Almost Home Animal Rescue League μιλώντας στο The Dodo. «Και κάπως έτσι άρχισε να περιφέρεται μόνη της με το λούτρινο κουκλάκι της», εξήγησε.

«Συνήθως, ένας αδέσποτος σκύλος δεν θα κρατήσει ένα λούτρινο. Δεν βάζει βασικά τίποτα στο στόμα του, απλά ψάχνει για φαγητό», σημείωσε η Gail Montgomery. «Αλλά αυτό ήταν η ασφάλειά της».

Η Nikki (που έλαβε αργότερα αυτό το όνομα) περιφερόταν στη γειτονιά μόνη της για εβδομάδες. Πολλοί της παρείχαν φαγητό και νερό, αναζητώντας παράλληλα την κατάλληλη οργάνωση να την βοηθήσει.

Κάποια στιγμή ήρθαν σε επικοινωνία με το South Lyon Murphy Lost Animal Recovery. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, η ομάδα διάσωσης κατάφερε τελικά να την πιάσει.

Ακόμα και όταν τη έβαλαν όμως στο φορτηγάκι τους όμως, αρνήθηκε να αποχωριστεί το πολύτιμο παιχνίδι της, που ήταν η μόνη παρηγοριά της.

Μια ομάδα κτηνιάτρων εξέτασε τη Nikki και… οι νέοι φίλοι της στο καταφύγιο ανέλαβαν να φροντίσουν και το παιχνίδι της.

«Ήταν πάρα πολύ βρώμικο, σχεδόν σκισμένο. Το πλύναμε, το ράψαμε και της το δώσαμε πίσω», δήλωσε η Montgomery.

Μόλις της ξαναέδωσαν το παιχνίδι της, έσπευσε να το αγκαλιάσει. «Ήταν τόσο αδύναμη, που απλά κοιμήθηκε πάνω του», πρόσθεσε η ίδια.

Η σκυλίτσα πάσχει από τη νόσο του σκουληκιού της καρδιάς, ενώ έχει και άλλα εσωτερικά προβλήματα, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, οι οποίοι βρήκαν πλαστικές σακούλες, κλαδιά και κόκαλα στο στομάχι της.

Η ζωή όμως χαμογέλασε και πάλι στη Nikki. Πλέον, ακολουθώντας υγιεινή διατροφή με κοτόπουλο και ρύζι και με την φροντίδα της ανάδοχης οικογένειας που την αγκάλιασε, έχει αρχίσει να αναρρώνει σωματικά, αλλά και συναισθηματικά.

«Ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένη», εξήγησε η Montgomery. «Το σώμα της δεν λειτουργούσε σωστά επειδή ζούσε στους δρόμους για τόσο πολύ καιρό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πλέον, δεν χρειάζεται πια ούτε το αρκουδάκι της. Αγκαλιάζει διαρκώς τους θετούς γονείς της. Ακόμα κοιμάται μερικές φορές πάνω του, αλλά δεν έχει εμμονή μαζί του, όπως στο Ντιτρόιτ όταν κυκλοφορούσε ολομόναχη», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.