ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλάσκα: Φαινόμενο με νεκρούς σολωμούς – Γιατί πεθαίνουν τα ψάρια

Αλάσκα: Φαινόμενο με νεκρούς σολωμούς – Γιατί πεθαίνουν τα ψάρια

Το κύμα καύσωνα που πλήττει την Αλάσκα έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν εκατοντάδες σολομοί.

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει το CNNi, παρατηρούν το φαινόμενο από τον Ιούλιο, όταν ειδοποιήθηκαν από ντόπιους για τα νεκρά ψάρια.

Η Stephanie Quinn-Davidson,διευθύντρια του Yukon Inter-Tribal Fish Commission είπε στο αμερικάνικο δίκτυο πως έχουν εντοπιστεί νεκροί περί τους 850 σολομούς, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι δεκαπλάσιος.

Έκαναν έρευνες για πιθανές λοιμώξεις ή παράσιτα, όμως, δεν εντόπισαν τίποτα. Επειδή το γεγονός συνέπεσε χρονικά με τον καύσωνα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι μαζικοί θάνατοι ίσως να οφείλονται σε θερμικό σοκ.

Η Stephanie Quinn-Davidson σημείωσε ότι εργάζεται οκτώ χρόνια και «δεν έχει ξανακούσει κάτι τέτοιας έκτασης στο παρελθόν».

«Δεν ξέρω αν ο κόσμος περίμενε ότι θα ήταν τόσο πολλοί οι θάνατοι σε αυτά τα νερά», είπε στο CNNi.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.