ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προκαλεί ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου: «Δε σας ανήκουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και δεν τα επιστρέφουμε»

Προκαλεί ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου: «Δε σας ανήκουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα και δεν τα επιστρέφουμε»

Ο Γερμανός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε με περίσσειο θράσσος ότι τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα και αναγνωρίζει ως ιδιοκτήτες… τους επιτρόπους του μουσείου.

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα αλλά στο Βρετανικό Μουσείο δήλωσε σε συνέντευξη στα Νέα ο διευθυντής του μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ.

Μάλιστα ο κ. Φίσερ ξεκαθάρισε πως “το Μουσείο δεν θα επιστρέψει μόνιμα τα Γλυπτά στην Ελλάδα” ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο “επ’ αόριστον δανεισμού”, αλλά και γενικά οποιουδήποτε δανεισμού, εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ότι τα Γλυπτά ανήκουν στους Βρετανούς”!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα ο κ. Φισερ σε ερώτηση για το αν έχουν δίκιο οι Έλληνες που ζητούν να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο φυσικό τους τόπο παραδέχθηκε πως “μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα”.

Σε ερώτηση γιατί το Βρετανικό Μουσείο δεν θα επιστρέψει ποτέ τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα ανέφερε ότι “εμείς εκθέτουμε τα Γλυπτά σε ένα πλαίσιο παγκόσμιων πολιτισμών, προβάλλοντας επιτεύγματα από όλο τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη και αναδεικνύοντας τη διασυνδεσιμότητα των πολιτισμών”.

Σε ότι αφορά την άποψη πως η Ελλάδα είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης των γλυπτών ο κ. Φίσερ ξεκαθάρισε πως δεν το αποδέχεται καθώς “τα αντικείμενα της συλλογής του Βρετανικού μουσείου βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία των επιτρόπων του Μουσείου” και τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση δανείου επ΄ αόριστον των γλυπτών, καθώς και ότι το Βρετανικό Μουσείο όταν δανείζει, το κάνει σε εκείνους που αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία των αντικειμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε άλλα σημεία στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Νέα ο Γερμανός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου αναφέρθηκε στη διαρροή νερού στο Βρετανικό Μουσείο δίπλα στα μάρμαρα του Παρθενώνα λέγοντας πως δεν έπαθαν καμιά ζημιά ενώ αναφέρθηκε και στο Brexit, προβλέποντας πως θα επηρεάσει και τη λειτουργία του Μουσείου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.