ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Καλαγκός, N.Piovani, Σ.Κορκολής: Τρείς μεγάλες καρδιές που φροντίζουν για τις «Καρδιές για Όλους»

Α.Καλαγκός, N.Piovani, Σ.Κορκολής: Τρείς μεγάλες καρδιές που φροντίζουν για τις «Καρδιές για Όλους»

Πλημμύρισε το Μέγαρο Μουσικής με υπέροχη μουσική, αγάπη, αλληλεγγύη και άπλετη θετική ενέργεια, όταν, παρουσία του σπουδαίου καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού με την «μεγάλη καρδιά», ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντήθηκαν και δίνοντας την ψυχή τους, το είναι τους, δίνοντας την καρδιά τους, μοίρασαν «καρδιές για όλους».

Την Τρίτη 13 Μαρτίου, οπως διαβάσαμε και στο sissysworld, δύο κορυφαίοι συνθέτες, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντήθηκαν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους-.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vXpgFNmDiLU

Ο Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, ήρθε στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και μάγεψε το κοινό! Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης βρέθηκε με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. Οι μουσικές του Nicola Piovani από τον κινηματογράφο και οι συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή ακούστηκαν με τη σύμπραξη της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.

(Η πρόεδρος του Coeurs pour toys Hellas και έγκριτη δημοσιογράφος, Άννα Γριμάνη)

(Αννα Γριμάνη, Ελένη Γιαννοπούλου, Εφη Παπαζαχαρίου, Παναγιώτης Τζαφάρας)

Ένα σύνολο 80 μουσικών, με τον Στέφανο Κορκολή (πιάνο) και υπό τη διεύθυνση των Αναστάσιου Συμεωνίδη και Nicola Piovani, δημιούργησανν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni.

(Η Σίσσυ Παπαγεωργίου με τη Βασιλική Κορδερά)

Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τη βραδιά μπορείτε να δείτε ΕΔΩ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.