ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρίτα Χέιγουορθ “ζει και γίνεται”… 97 ετών! [φωτό]

Η Ρίτα Χέιγουορθ “ζει και γίνεται”… 97 ετών! [φωτό]

Ήταν Οκτώβριος του 1918 όταν η Μαργαρίτα Κάρμεν Κανσίνο ήρθε στον κόσμο σε κάποια συνοικία του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Και αν το όνομα αυτό δε σας θυμίζει κάτι, τι θα λέγατε να ανατρέξετε στην ιστορία της… Ρίτα Χέιγουορθ;

Η γυναίκα που δόξασε τη γυναικεία απελευθέρωση και κατάφερε με το στυλ και το sex appeal της να πάει κόντρα στη συντηρητική νοοτροπία του ’40 και του ’50, γεννήθηκε πριν 97 ολόκληρα χρόνια και παρότι έχει φύγει από κοντά μας ήδη από το 1987, ο θρύλος της παραμένει ζωντανός.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την κινηματογραφική Gilda που το 1946 χορεύοντας μέσα στο θρυλικό πλέον Dior μαύρο φόρεμά της έκανε τους άνδρες να παραμιλούν και τις γυναίκες να προσπαθούν –ανεπιτυχώς- να τη μιμηθούν; Η σκηνή του σαγηνευτικού χορού της στην ομώνυμη ταινία μπορεί να προκάλεσε σάλο τότε έχοντας λογοκριθεί ως άκρως προκλητική για τα δεδομένα της εποχής, κατάφερε όμως να εκτινάξει την καριέρα της κοκκινομάλλας Χέιγουρθ στα ύψη. Η Ρίτα Χέιγουορθ ζει και γίνεται… 97 ετών!

Η ηθοποιός και χορεύτρια λατρεύτηκε όσο ελάχιστες γυναίκες έχουν καταφέρει, με την πολυτάραχη ερωτική ζωή της να γίνεται συχνά πρωτοσέλιδο και τους άνδρες να… παρακαλούν κυριολεκτικά για ένα της βλέμμα. Η Ρίτα Χέιγουορθ ζει και γίνεται… 97 ετών!

Το κορυφαίο pin-up χάρη στο γάμο της με τον πρίγκιπα Άλι Χαν, το 1949, έγινε η πρώτη Χολιγουντιανή ηθοποιός που κέρδισε τον τίτλο της πριγκίπισσας. Αποφασισμένη πλέον να αφήσει για πάντα τον κόσμο των φώτων, σπάει το συμβόλαιό της με την Columbia και φεύγει με τον Χαν για τη Γαλλία. Ο γάμος τους διαρκεί μέχρι το 1953 κι εκείνη επιστρέφει ξανά στην Νέα Υόρκη.

Ο λόγος του χωρισμού της; Όπως η ίδια είχε δηλώσει, ο «μύθος» της συνέβαλλε στην αποτυχία των σχέσεών της.  «Όλοι οι άνδρες απογοητεύονται μόλις με γνωρίζουν. Κοιμούνται με την Gilda και ξυπνούν μαζί μου», είχε παραδεχτεί. Η Ρίτα Χέιγουορθ ζει και γίνεται… 97 ετών!

Χτυπημένη από τη νόσο του Αλτσχάιμερ φεύγει στα 68 της χρόνια, τον Μάιο του 1987, έχοντας αφήσει πίσω της δύο ολόκληρες δεκαετίες εμφανίσεων που μέχρι σήμερα θεωρούνται «ωδή» στο στυλ και εξακολουθούν να εμπνέουν τη βιομηχανία της μόδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χρόνια Πολλά Ρίτα Χέιγουορθ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.