ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μετά από 2.000 χρόνια: Βρέθηκε χαμένη αρχαία πόλη – Ήταν γνωστή μόνο μέσα από νομίσματα

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι εντόπισαν την αρχαία πόλη της Νatounia, κρυμμένη μέσα στα βουνά του Ιράκ

Μετά από 2.000 χρόνια: Βρέθηκε χαμένη αρχαία πόλη – Ήταν γνωστή μόνο μέσα από νομίσματα

Μια χαμένη αρχαία πόλη φαίνεται να ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στα Όρη Ζάγκρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, η οποία μέσα στα χρόνια έχει λάβει μυθικές διαστάσεις, καθώς η τοποθεσία της δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως εντόπισαν το αρχαίο φρούριο Rabana-Merquly, το οποίο πιστεύεται πως άνηκε στην Αυτοκρατορία των Πάρθων, που βασίλευσε μεταξύ 247 π.Χ. και 224 μ.Χ. Εκτιμάται πως η ηλικία του φρουρίου, το οποίο χρησίμευε ως ένα από τα περιφερειακά κέντρα της αυτοκρατορίας, ανέρχεται στα 2.000 έτη.

Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για τμήμα της αρχαίας πόλης Νatounia, τότε θα πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, καθώς μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη πολιτεία ήταν γνωστή μονάχα μέσα από κάποια αρχαία νομίσματα.

Σύμφωνα με τον δρ. Brown, καθηγητή του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης που συμμετείχε στην έρευνα, τα νομίσματα αυτά είχαν βρεθεί σε άλλη τοποθεσία, ωστόσο κάνουν αναφορά στον ποταμό του Κάτω Ζαμπ, ο οποίος και βρίσκεται πολύ κοντά στο φρούριο που ανακαλύφθηκε.

«Οι οχυρώσεις του περικλείουν φυσικά αμυντικό έδαφος και μπορούν να θεωρηθούν ως προέκταση του γύρω ορεινού τοπίου. Αν είστε εξοικειωμένοι με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι ουσιαστικά ένα πραγματικό Helm’s Deep», επισημαίνει ο δρ. Brown.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.