ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλάπηκε ο «εθνικός θησαυρός» Portland Tiara – Η αξία της αμύθητη

Κλάπηκε ο «εθνικός θησαυρός» Portland Tiara – Η αξία της αμύθητη

Η τιάρα που κατασκευάστηκε το 1902 από τον οίκο Cartier θεωρείται από τους Βρετανούς «εθνικός θησαυρός» και φυλάσσονταν στο Welbeck Estate, στο δάσος του Σέργουντ όπου, κατά τον μύθο, είχε το λημέρι του ο θρυλικός Ρομπέν των Δασών.

Τον μύθο του Ρομπέν των δασών ζήλεψαν οι διαρρήκτες που έβαλαν το βράδυ της Τρίτης στο μάτι την Portland Collection Gallery στην ιστορική κατοικία Welbeck Estate στο Nottinghamshire.

Στόχος τους δεν ήταν άλλος από την περίφημη Portland Tiara, ένα πραγματικό θαύμα της χρυσοχοΐας που δημιούργησε ο οίκος Cartier το 1902 κατά παραγγελία του 8ου Δούκα του Πόρτλαντ για τη σύζυγό του Γουίνιφρεντ ειδικά για την ενθρόνιση του βασιλιά Εδουάρδου του Έβδομου.

Για την δημιουργία της τιάρας χρησιμοποιήθηκαν διαμάντια εξαιρετικής αξίας, ανάμεσα τους και το Portland Diamond, από την συλλογή της οικογένειας Πόρτλαντ και το κόσμημα θεωρείται από τους ειδικούς «εθνικός θησαυρός» και εκτίθετο μέχρι και την Τρίτη σε ειδικά θωρακισμένη βιτρίνα για τους επισκέπτες του Welbeck Estate.

Στην ίδια προθήκη φυλάσσονταν και μία καρφίτσα ανάλογης αξίας η οποία αποτελούσε αρχικά μέρος της τιάρας και η οποία έκανε επίσης φτερά.

Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις οι δράστες της κλοπής αφίχθησαν στο σημείο με ένα ασημί Audi S5 το οποίο βρέθηκε κάποιες ώρες αργότερα καμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βρετανική αστυνομία έχει επιδοθεί σε ένα πραγματικό ανθρωποκυνηγητό και ζητάει από όποιους βρίσκονταν στην περιοχή του δάσους του Σέργουντ το βράδυ της Τρίτης να προσέλθουν για να καταθέσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.