ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιος ήταν ο Μηνάς Χατζησάββας: Οι ρόλοι της ζωής του (βίντεο)

Ποιος ήταν ο Μηνάς Χατζησάββας: Οι ρόλοι της ζωής του (βίντεο)

Τα εγκόσμια για τη γειτονιά των αγγέλων άφησε στις 20:29 στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ο γνωστός ηθοποιός, Μηνάς Χατζησάββας.

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου.

Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Με το ψευδώνυμο «Πρόδρομος Σαββίδης» εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: «Σπέρμα», «Η χαμένη» και «Δύο σταγόνες βροχή». Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του «Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο».

Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους, ενώ είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε παίξει σε αρκετές γνωστές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που τον είχαν κάνει ευρέως γνωστό, ενώ δεκάδες ήταν και οι ρόλοι του στον κινηματογράφο.

Είχε παίξει στη δημοφιλή σειρά «Αναστασία», ενώ είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά «Ανατομία ενός εγκλήματος».

Η τελευταία κινηματογραφική δουλειά είναι ο ρόλος του στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Ένας άλλος κόσμος», στην οποία υποδύεται έναν ακροδεξιό, που μισεί τους πρόσφυγες.

Η φιλμογραφία του:

Όμορφες μέρες (1970)

Ιωάννης ο βίαιος (1973)

1922 (1978)

Ανατολική περιφέρεια (1979)

Ρεπό (1982)

Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)

Μια τόσο μακρυνή απουσία (1985)

Η άλλη όψη (1991)

Κλειστή στροφή (1991)

Η εποχή των δολοφόνων (1993)

Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995)

Απόντες (1996)

Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)

… κι αύριο μέρα είναι (2001)

Ακροβάτες του κήπου (2001)

Μια μέρα τη νύχτα (2001)

Lilly’s story (2002)

Η τρίτη νύχτα (2002)

Ο βασιλιάς (2002)

Ωραία Ελένη (2004)

J.A.C.E. (2011)

Άδικος κόσμος (2011)

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα (2011)

Miss Violence (2013)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.