ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σπάνιο υλικό: Δείτε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Μάρθας Καραγιάννη σε ηλικία 16 ετών

Υπήρξε μεγάλη σταρ με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της

Σπάνιο υλικό: Δείτε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Μάρθας Καραγιάννη σε ηλικία 16 ετών

Το μεσημέρι της Κυριακής (18/9) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η Μάρθα Καραγιάννη σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μία από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Υπήρξε μεγάλη σταρ, με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Στην πολύχρονη καριέρα της συνεργάστηκε με κάθε «μεγαθήριο» του εγχώριου σινεμά και συμμετείχε σε εμβληματικές ταινίες που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λούπασης στο Instagram δημοσιεύει μία φωτογραφία της ηθοποιού στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

«Η υπέροχη Μάρθα Καραγιάννη στην πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση στην θρυλική ταινία της Φίνος Φιλμ «Η άγνωστος».

Μια συμμετοχή της σε παράσταση του σχολείου την οποία οργανώνει ο θεατράνθρωπος Θανάσης Τράγκας, είναι η αφορμή για να την δει ο γνωστός σκηνοθέτης Ορέστης Λάσκος και να της προτείνει δοκιμαστικό για την συγκεκριμένη ταινία.

Εκεί με δέος θα εμφανιστεί δίπλα σε «μεγαθήρια» της υποκριτικής όπως η μεγάλη Κυβέλη, Γιώργος Παππάς, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ελένη Ζαφειρίου και το κινηματογραφικό της είδωλο Αλέκο Αλεξανδράκη. Τον ηθοποιό που θα λατρέψει από τα μαθητικά της χρόνια και θα παρακολουθεί όλες τις παραστάσεις του, ράβοντας καινούργια φορέματα κάθε φορά ειδικά για τις πρεμιέρες του.

Ένα χρόνο μετά την ταινία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο θέατρο όπου θα γνωρίσει τον Γιάννη Δαλιανίδη με τον οποίο τέσσερα χρόνια αργότερα το 1961, με αποκλειστικό συμβόλαιο στον Φίνο, θα συνεργαστεί στα θρυλικά μιούζικαλ και τις αξέχαστες ταινίες που θα την καθιερώσουν σε ένα από τα δημοφιλέστερα αστέρια της εποχής.

Ακολουθεί μια λαμπρή καριέρα γεμάτη επιτυχίες, λάμψη, σημαντικές συνεργασίες στο θέατρο και μια γεμάτη προσωπική ζωή από μεγάλους και δυνατούς έρωτες και υπέροχα ταξίδια ζωής σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα μεγάλο υποκριτικό ταλέντο με απόλυτη μεσογειακή ομορφιά και πληθωρικό και χυμώδες σώμα που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και ένας ακομπλεξάριστος, ντόμπρος και ειλικρινής χαρακτήρας μακριά από ίντριγκες, αντιζηλίες και ανταγωνισμούς. Για πολλά χρόνια συγκατοικεί με την συνάδελφο και φίλη από τα νεανικά της χρόνια Ντόρα Δούμα, μια πραγματική φίλη ζωής και ο «φύλακας άγγελος» σε όλες τις στιγμές της ζωής της».

Δείτε το σπάνιο ντοκουμέντο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.