Ο Μπιλ Γκέιτς ετοιμάζεται να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Μια μικροσκοπική πόλη στην κορυφαία πολιτεία εξόρυξης άνθρακα των ΗΠΑ, στο Ουαϊόμινγκ, πρόκειται να γίνει το «σπίτι» ενός πειραματικού έργου πυρηνικής ενέργειας που υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την Τρίτη, το έργο θα ξεκινήσει την παραγωγή ενέργειας το 2028.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου του Πυρηνικού Σταθμού, η εγκατάσταση στοχεύει να απασχολήσει 250 άτομα και να παράγει «φιλική προς το κλίμα» ενέργεια.

«Η καινοτόμος τεχνολογία μας θα βοηθήσει να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχιστεί η αξιόπιστη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς μεταμορφώνουμε το ενεργειακό μας σύστημα και δημιουργούμε νέες, αμειβόμενες θέσεις εργασίας στο Ουαϊόμινγκ», δήλωσε ο CEO της TerraPower, Chris Levesque.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έργο της Terrapower θα βρίσκεται στο χώρο ενός εργοστασίου άνθρακα στην περιοχή, το οποίο σχεδιάζεται να κλείσει το 2025. Το έργο, το οποίο θα προσφέρει απασχόληση στην περιοχή, θα διαθέτει γρήγορο αντιδραστήρα ψύξης με νάτριο και δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας. Λέγεται ότι το έργο θα ξεπεράσει τη συμβατική πυρηνική ενέργεια, θα είναι ασφαλέστερο και λιγότερο δαπανηρό.