Κρατούν μαύρες σημαίες και στεφάνια κηδείας στα χέρια τους

(Ανανέωση 13:26) Εκατοντάδες κάτοικοι της Κοζάνης έχασαν τη δουλειά τους λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο των εργοστασίων λιγνίτη, κάτι που εκτός των άλλων έχει οδηγήσει και στην ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικούς ρεύματος.

Οι αγανακτισμένοι εργαζόμενοι και πολίτες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί κοντά στο κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας όπου θα έφτανε ο πρωθυπουργός για να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες. Μάλιστα κρατούσαν στα χέρια τους μαύρες σημαίες και στεφάνια προκειμένου να εκφράσουν την οργή τους για το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Ωστόσο οι ισχυρές δυνάμεις στο ΜΑΤ που έσπευσαν να κρατήσουν μακριά το συγκεντρωμένο πλήθος προκειμένου να μην δυσαρεστηθεί ο Μητσοτάκης, έκαναν χρήση χημικών και χρησιμοποιήσαν τα γκλοπ τους κατά των πολιτών που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό, και να προσεγγίσουν το κτίριο της Περιφέρειας.

Αρκετή ώρα αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος με σπορ ντύσιμο, ενώ οι πολίτες συνέχισαν την διαμαρτυρία τους στη βροχή.

Δείτε τις εικόνες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε χαλαρός και με σπορ εμφάνιση στο κτίριο της Περιφέρειας.

Οι πολίτες ωστόσο συνεχίζουν την διαμαρτυρία τους μπροστά στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!