ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι έχουμε «πανδημία εμβολιασμένων»: Κλείνει γήπεδα και διασκέδαση… για αρχή

Τα πιστοποιητικά καταλήγουν... στα σκουπίδια

Η κυβέρνηση ομολογεί ότι έχουμε «πανδημία εμβολιασμένων»: Κλείνει γήπεδα και διασκέδαση… για αρχή

«Εμβολιαστείτε και θα μπορείτε να διασκεδάσετε ελεύθερα», αυτή ήταν επί της ουσίας η μεγαλύτερη υπόσχεση που είχε δώσει η κυβέρνηση στους πολίτες, η δεύτερη μεγάλη υπόσχεση ήταν «εμβολιστείτε για να πετάξετε τις μάσκες», μια υπόσχεση που από σήμερα αποδείχθηκε και επισήμως ψευδής.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έδωσε 150 ευρώ στους νέους για να εμβολιαστούν, 150 ευρώ τα οποία -υποτίθεται- θα τα ξόδευαν για να πάνε διακοπές και για να διασκεδάσουν.

Στο pronews.gr έχουμε προσπαθήσει στο παρελθόν να βρούμε τους λόγους που μας έχουν οδηγήσει στο να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων (και θανάτων) παρόλο που έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» έχουν κατηγορήσει τους ανεμβολίαστους γι’ αυτό και τον τελευταίο καιρό επέβαλλαν αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Παρόλα αυτά τα κρούσματα δεν έπεσαν (μάλλον το αντίθετο έγινε).

Άρα τι γίνεται; Είχαμε τονίσει ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρους που συνωστίζονται… οι εμβολιασμένοι! Δηλαδή στα γήπεδα και στους χώρους διασκέδασης. Φυσικά η κυβέρνηση προσπαθούσε επί μήνες να το διαψεύσει αυτό, όμως πλέον τα πράγματα αλλάζουν.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=NbtrdN53Qao&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στις 3 Ιανουαρίου θα αφορούν τα γήπεδα και τα νυχτερινά κέντρα, τομείς στους οποίους παρατηρείται συνεχής απουσία προσοχής και μέτρων προστασίας.

Μάλιστα ο υπουργός χαρακτήρισε τα νυχτερινά κέντρα «χώρους υπερμετάδοσης» γιατί παρότι μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι (όπως και στα γήπεδα), η παντελής απουσία μέτρων προστασίας (αλλά και παντελής απουσία τεστ όσων έχουν εμβολιαστεί) δημιουργεί… «βόμβες» κορωνοϊού, με δεδομένο πως οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν κανονικότατα.

Είπε λοιπόν ο κ.Πλεύρης: «Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορά τα κέντρα και μας έχουν προτείνει και οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της διασκέδασης. Άρα εκεί πέρα θα γίνει μία συζήτηση τη Δευτέρα να ορίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Οι χώροι υπερμετάδοσης κατά βάση δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης. Είναι οι χώροι που υπάρχει περισσότερη παρουσία διασκέδασης, δηλαδή η βραδινή διασκέδαση. Αλλά προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν έχουν αποφασιστεί αλλά η φιλοσοφία θα είναι είτε με την εφαρμογή ωραρίου, είτε με την εφαρμογή άλλων μέτρων όπως υπήρξαν πχ όρθιας διασκέδασης, τέτοιες παρεμβάσεις για ένα 15νθήμερο θα αναζητήσουμε. Εκεί είναι η κατεύθυνση. Αυτό θα το προσδιορίσουμε τη Δευτέρα. Πιστεύουμε ότι θα είναι ήπιες παρεμβάσεις. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένας κλάδος που έχει πληγεί, γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε οι παρεμβάσεις να γίνουν σε χρονικό πλαίσιο που κατά βάση είναι το πιο ανώδυνο».

Με αφορμή τις χθεσινές εικόνες στο ΟΑΚΑ στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα, όπου ελάχιστοι φίλαθλοι στην εξέδρα φορούσαν μάσκες, μια εικόνα που επικρατεί εδώ και καιρό σε όλα τα γήπεδα (εδώ ο Ν.Χαρδαλιάς παρακολούθησε αγώνα χωρίς μάσκα), ο κ.Πλεύρης τόνισε: «Όσοι είδαμε χτες τον αγώνα μπάσκετ δε χαρήκαμε με την εικόνα του γηπέδου, που δεν τηρείται κανένα μέτρο, τη μέρα που ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Μπαίνουν εμβολιασμένοι αλλά δε φοράνε μάσκα. Δεν καταλαβαίνω, προτιμούν οι φίλαθλοι να βλέπουν από την τηλεόραση την ομάδα τους και όχι από το γήπεδο;»

Για να συνεχίσει: «Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα σαν υπουργός που δεν φορούσαν μάσκα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, από 3 Γενάρη θα πάμε σε ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα είτε καθόλου. Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα. Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Στα γήπεδα δυστυχώς οι φίλαθλοι δεν τηρούν το μέτρο της μάσκας. Θα μας υποχρεώσουν οι φίλαθλοι τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι περιοριστικά».

Καταλήγοντας σχολίασε: «Βλέπουμε ότι σε πολλούς χώρους τηρείται η μάσκα. Δηλαδή τα στοιχεία που έχουμε και για τα θέατρα και για τα σινεμά βλέπουμε ότι τηρείται το μέτρο. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε σε αυτούς τους χώρους να μην υπάρξουν αλλαγές».

Βέβαια να σημειώσουμε ότι ο Θ.Πλεύρης είπε ότι «θα προσπαθήσουμε» για τα θέατρα και τα σινεμά, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί βεβαιότητα ότι στη συνέχεια δεν θα κλείσουν και αυτά!

Να θυμίσουμε ότι το pronews.gr είχε αποκλειστικό ρεπορτάζ στις 2 Δεκεμβρίου στο οποίο ανέφερε ότι τα γήπεδα θα είναι το πρώτο μέτρο-lockdown για τους εμβολιασμένους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=VAinCNSdtpU&feature=emb_title

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.