ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Εκλογές 2023: «Καραμπόλες» στην ανακατανομή των εδρών – Ποιοι είναι οι «χαμένοι»

Αλλαγές στην κατανομή των εδρών μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές 2023

Εκλογές 2023: «Καραμπόλες» στην ανακατανομή των εδρών – Ποιοι είναι οι «χαμένοι»

Χάνει μία έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης για την κατανομή των εδρών στις εκλογές 2023.

Από τους «ηττημένους», πρωτίστως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που βλέπει την κοινοβουλευτική δύναμή του να συρρικνώνεται κατά μία έδρα, υποχωρώντας από τις 48 στις 47, ενώ το ΚΚΕ αυξάνει κατά μία την εκπροσώπησή του στη Βουλή, εκλέγοντας 21 βουλευτές από 20 που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Ανακατατάξεις ωστόσο υπάρχουν και στη ΝΔ, η οποία χάνει την έβδομη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, την οποία κερδίζει η Πλεύση Ελευθερίας. Εκτός μένουν οι Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα και ο Σταμάτης Πουλής στη Δυτική Αττική, αλλά εξισορροπείται από τα «κέρδη» στη Β’ Πειραιά με την «επιστροφή» του Γιάννη Τραγάκη και την εκλογή του Θεόφιλου Λεονταρίτη στις Σέρρες. Παράλληλα η ΝΔ κερδίζει έδρα στην Α’ Αθήνας και έτσι επανέρχεται στη Βουλή ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης στον νομό Σερρών χάνει έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η «καραμπόλα» τέλος με τη Β’ Πειραιά την οποία χάνει η Πλεύση Ελευθερίας οδηγεί και σε αλλαγές στην Α’ Αθήνας όπου χάνει την έδρα το κόμμα «Νίκη» που αντ’ αυτής βγάζει βουλευτή στη Δυτική Αττική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.