ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Γέφυρες» σε αντιπολίτευση έριξε ο Κ.Μητσοτάκης για αναθεώρηση Συντάγματος: «Δεν χρειαζόμαστε 180 έδρες – Μπορεί να μας στηρίξουν και άλλα κόμματα»

«Η ΝΔ ψάχνει συγκλίσεις ειδικά εάν θέλουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα»

«Γέφυρες» σε αντιπολίτευση έριξε ο Κ.Μητσοτάκης για αναθεώρηση Συντάγματος: «Δεν χρειαζόμαστε 180 έδρες – Μπορεί να μας στηρίξουν και άλλα κόμματα»

Στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί 180 εδρών, ώστε να μπορεί η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει το Σύνταγμα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον Alpha.

Όπως παραδέχθηκε «είναι πρακτικά αδύνατον να λάβει η ΝΔ 180 βουλευτές, ειδικά εάν μπουν περισσότερα κόμματα».

Ο ίδιος όμως «έριξε» γέφυρες προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «η ΝΔ ψάχνει συγκλίσεις ειδικά εάν θέλουμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα. Ούτε αριθμητικά είναι εφικτό, ούτε η φιλοσοφία του Συντάγματος αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στα fake news για ιδιωτικοποίηση του νερού και απολύσεις. Δεν μαθαίνουν από τίποτα, έχασαν 20 μονάδες και συνεχίζουν τα ίδια. Είμαι ρεαλιστής, θέλω μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Την τελευταία του ημέρα στο μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε να επιστρέψει στο γραφείο αυτό, αν ο ελληνικός λαός κάνει το επόμενο βήμα στις δεύτερες κάλπες, προσθέτοντας πως «οι κάλπες είναι άδειες».

Σε ερώτηση αν το περίμενε, είπε πως ανέμενε ότι θα πάει πολύ καλά η ΝΔ αλλά «ευθαρσώς δεν περίμενα αυτή τη διαφορά».

Για τη νίκη στις εκλογές: Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά, καταλάβαινα από τις επαφές μου με τους πολίτες. Αν με ρωτάτε περίμενα το μέγεθος της νίκης, θα σας έλεγα όχι, ότι θα αυξάναμε ποσοστό, ψήφους και θα είχαμε υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς είναι μεγάλη ευθύνη, γιατί είναι θετική ψήφος και όχι καταψήφιση του αντιπάλου. Σίγουρα κερδίσαμε εμείς, σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε όμως και η κοινωνία, γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε ο υπόδειγμα της πολιτικής συμπεριφοράς. Νικήθηκε η τοξικότητα. Δεν υπήρχε κανείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να υβρίστηκε περισσότερο από εμένα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μηνύματά του,ς να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοκριτική τους.

Για τις νέες κάλπες: Οι πολίτες δεν ψηφίζουν αντιπολίτευση αλλά κυβέρνηση. Σε αυτές τις εκλογές να μιλήσουμε προγραμματικά, αυτό έκανα, αυτό θα κάνω. Κάθε πολίτης που ψηφίζει ΝΔ υπογράφει μαζί μου συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Με αυτά πρέπει να οδηγηθούμε την επόμενη μέρα.

Για τα περί αλαζονείας λόγω της νίκης: Όσο πιο μεγάλο το εύρος της νίκης, τόσο πιο σεμνός επιβάλλω εγώ να είμαι στον εαυτό μου, δεν θα αλλάξω.

Ερωτηθείς για την εκλογή του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες, μετά την τραγωδία των Τεμπών, σχολίασε: «Οι πολιτικές ευθύνες ανηλήφθησαν με την παραίτηση. Δεν θα πω ότι τα Τέμπη τελείωσαν επειδή κερδίσαμε τις εκλογές. Αυτό αφορά όλους και πάνω από όλα εμένα. Στο θέμα των υποκλοπών έγινε μία σειρά απο διορθωτικές κινήσεις. Ό,τι έγινε λάθος μπήκε στη ζυγαριά. Οι πολίτες τα ζύγισαν… Το θέμα είναι να μην γίνονται τα ίδια λάθη».  

Για τα ελληνοτουρκικά: «Δεν ανησυχώ για το μεσοδιάστημα. Κρατώ ότι οι τόνοι είναι χαμηλότεροι. Και η νέα τουρκική κυβέρνηση θα περιμένει να δει ποιος θα εκλεγεί στην Ελλάδα. Όσο καλύτερο κι αν είναι το κλίμα, οι βασικές τουρκικές διεκδικήσεις δεν φαίνεται να αλλάζουν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν σημαίνει ότι ντε και καλά θα πρέπει να είμαστε στα πρόθυρα θερμού επεισοδίου… Έχουμε διάφορα ζητήματα με την Τουρκία. Δεν θα συζητήσουμε για θέματα κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Έχουμε Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στα μέσα Ιουλίου, εφόσον είμαι πρωθυπουργός, θα επιδιώξω μία συνάντηση με τον κ. Ερντογάν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.