ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο pronews TV: Εξάρχεια – Έκκληση κατοίκων στον νέο δήμαρχο της Αθήνας

Με την ελπίδα ότι τα Εξάρχεια θα αλλάξουν πρόσωπο ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Κάνουν έκκληση στον νέο δήμαρχο της Αθήνας να ασχοληθεί μαζί τους. Ωστόσο η αυτοψία της Κατερίνας Ρίστα για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR δείχνει ότι στο άβατο θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να γίνει όπως οι άλλες γειτονιές της Αθήνας.

«Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία, με όπλα την κατάληψη και την απεργία» γράφουν τα συνθήματα σε τοίχους των Εξαρχείων. Το κλίμα ξεκάθαρο.

Για τους κατοίκους των Εξαρχείων τρομοκρατία είναι η έλλειψη ασφάλειας. Αυτή ήταν η συζήτηση που επικρατούσε σήμερα στα καφενεία της περιοχής. Αυτό και μόνο ζητούν από τον νέο δήμαρχο της Αθήνας .

«Ασφάλεια, ασφάλεια , ασφάλεια. Θέλω να καθαρίσει τελείως ο τόπος των Εξαρχείων. Μετά τις 6 το απόγευμα δε βγαίνω έξω. Όχι να φυλάμε τους πολιτικούς. Θέλουμε κι εμείς λίγο φύλαγμα» λέει κάτοικος.

«Η γυναίκα μου πάει για δουλειές και με θέλει δίπλα μπράβο. Και το πρωί»

Αυτοψία στην καρδιά των Εξαρχείων

Κι αν οι δηλώσεις ακούστηκαν υπερβολικές δείτε τις αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε σήμερα το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.
Πλατεία Εξαρχείων λίγο πριν τις 9 το πρωί. Έχει ήδη γεμίσει με τοξικοεξαρτημένους. Ένας νεαρός περιμένει τη δόση του .Ένας άλλος φυλάει τσίλιες ενώ λίγο πιο πάνω μια παρέα Μαροκινών , κρυμμένη πίσω από τα δέντρα κάνει τη μοιρασιά.

Αφήνουμε την πλατεία και πάμε προς τη Στουρνάρη. Το βλέμμα μας πέφτει πάνω σε ένα νέο κόλπο παρεμπορίου. Δυο άτομα μόλις έχουν βγάλει από μια καβάτζα , που συνήθως είναι το ρολόι του νερού, δεκάδες πακέτα τσιγάρων έτοιμα προς πώληση. Θα αναρωτιέστε : Μα γιατί δεν το καταγγέλλουν οι κάτοικοι;

«Μπαίνουνε μέσα στα σπίτια, τους κλέβουνε». Η απάντηση δόθηκε πίσω από μια μισάνοιχτη πόρτα και με πολύ δισταγμό. Στα Εξάρχεια όποιος καταγγείλει την ανομία γίνεται στόχος.

Κλείνοντας την αυτοψία μας θελήσαμε να μιλήσουμε με έναν από τους ανθρώπους που είχε ενεργό ρόλο τις βραδιές των επεισοδίων. Ποια η άποψή του για την ασφάλεια στην περιοχή ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Εμείς θα προστατέψουμε την περιοχή μας»
-Πώς;
– Αν χρειαστεί και με βία και με βία
-Πριν από λίγο κάτοικο της περιοχής μου είπε ότι η ασφάλεια είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει καν σαν λέξη στα Εξάρχεια. Ποια είναι η απάντηση η δική σας ;
-Να πάρουν σκύλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.