Έκαψαν το εστιατόριο των Μ.Δαρμουσλή-Ε.Αγγελιδάκη στη Νέα Σμύρνη – Απεγκλωβίστηκε μητέρα με το μωρό της (upd)

Άτομα έσπασαν την τζαμαρία και έριξαν εύφλεκτο υλικό

Έκαψαν το εστιατόριο των Μ.Δαρμουσλή-Ε.Αγγελιδάκη στη Νέα Σμύρνη – Απεγκλωβίστηκε μητέρα με το μωρό της (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 06:30): Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο εστιατόριο των Μ.Δαρμουσλή-Ε.Αγγελιδάκι επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική καθώς το φλεγόμενο εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

Υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με εγκαύματα ενώ σε ετοιμότητα είναι δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Υπάλληλος στην καθαριότητα του εστιατορίου κατήγγειλε ότι κάποιος έσπασε το τζάμι και έριξε εύφλεκτο υλικό μέσα στο μαγαζί και αμέσως εκδηλώθηκε φωτιά. «Ήταν δυο με τρεις αυτοί που έριξαν το αντικείμενο και αμέσως ακούστηκαν εκρήξεις».

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη 10 πυροσβεστών με 4 οχήματα που απεγκλώβισε ενοίκους από τα δύο διαμερίσματα που κατοικούνται στην τετραώροφη πολυκατοικία.

estiatorio.JPG

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ένα άτομο εντοπίστηκε στο κλιμακοστάσιο του πρώτου ορόφου, που αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ενώ, τρία άτομα και ένα βρέφος που βρίσκονταν στον τρίτο όροφο, αφού έπεσε ο καπνός της φωτιάς, μεταφέρθηκαν μέσω του κλιμακοστασίου σε ασφαλές σημείο, ενώ το βρέφος μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

nea-smirni-estiatorio.JPG

Εκείνη την ώρα στο εστιατόριο βρισκόταν εργαζόμενος στην καθαριότητα του μαγαζιού που άκουσε μια έκρηξη εντός του καταστήματος και έσπασαν τα τζάμια σύμφωνα με το Super Κατερίνα.

Η Μάρα Δαρμουσλή μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή, Το πρωινό!

Αρχικά είπε η Μάρα Δαρμουσλή: «Από τα δελτία ενημερώθηκα, δεν είμαι στο σημείο. Πήγε ο Βασίλης, ο άνδρας μου δηλαδή, για να ενημερωθεί από τις Αρχές. Αυτό έγινε στις 04:30-05:00 και το μάθαμε στις 07:00 γιατί εκείνη την ώρα έτυχε να ξυπνήσω εγώ για να θηλάσω. Εγώ ψάχνω πιο πολύ να δω αν είναι καλά, μην υπάρχουν τραυματίες, μην έχει χτυπήσει άνθρωπος».

Και τόνισε στο Πρωινό: «κάμερες υπάρχουν, τώρα τι έχει μείνει απ’ τις κάμερες, τι έχει καταγράφει, δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούσε το κύκλωμα και που έχει μείνει αρχείο γιατί ήταν live κάμερες. Το μαγαζί έχει καεί ολοσχερώς.

unknown_241701225_125228026527434_2673149942277901711_n.jpg

Ήταν μεγάλη επένδυση, από εκεί και πέρα, είμαι και μητέρα, έμαθα άνθρωποι κάηκαν. Ένα βρέφος πήγε στο Παίδων, εκεί πήγε το μυαλό μου πιο πολύ, μην έπαθε κανένας άνθρωπος τίποτα γιατί έβλεπα κι εγώ τις εικόνες με τον καπνό μέχρι που φαινόταν. Ήταν τρομακτική η φωτιά, δηλαδή τρομακτικό! Εμένα με ενδιαφέρει το καλό των ανθρώπων.

Δεν έχω, ούτε για τρομοκρατικά χτυπήματα, ούτε είχα απειλές, ούτε μισή η οικογένειά μας, δεν είχαμε τέτοια θέματα. Να είμαστε καλά, με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να είναι καλά και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι Αρχές και οι αρμόδιοι, οι οποίοι θα αναλάβουν και θα ψάξουν και θα δούνε τι θα γίνει».

Δείτε την πρώτη αντίδρασή της στο Πρωινό:

Για προληπτικούς λόγους κινητοποιήθηκε και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, σε περίπτωση που χρειαστεί για την εκκένωση των διαμερισμάτων καθώς το εστιατόριο καίγεται ολοσχερώς.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος της διασταύρωσής της με την Ομήρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.