ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ: «Πρέπει να μειωθεί ο ΕΦΚ και το ΦΠΑ στα καύσιμα – Εγώ το λέω και ας με διαγράψουν»

«Η ΝΔ με κάλεσε για υποψήφια της δεν πήγα εγώ σε αυτήν»

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ: «Πρέπει να μειωθεί ο ΕΦΚ και το ΦΠΑ στα καύσιμα – Εγώ το λέω και ας με διαγράψουν»

Ενάντια στην επίσημη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πηγαίνει η υποψηφία βουλευτής της ΝΔ στο νότιο Τομέα της Αθήνας, Μαρία Ζάγκα, η οποία είναι και η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, καθώς τοποθετούμενη δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησε την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και του ΕΦΚ.

Eπί της ουσίας αντιτίθεται στην κυβερνητική γραμμή που ο ίδιος  ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε μόλις πριν από 8 ημέρες όπου παρουσιάστηκε κάθετα ενάντιος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η παρέμβασή της αποκτάει ακόμα πιο ιδιαίτερη αξία καθώς γίνεται 11 ημέρες πριν τις εκλογές.

Το πρωί της Τετάρτης σε τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1, η Μαρία Ζάγκα είπε: «Το θέμα των καυσίμων είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το κράτος και ο ΣΕΕΠΕ. Πάρα πολλές φορές έχω πει ότι τα ποσά που διακινούνται είναι τεράστια. Και υπάρχει ο κλάδος ο επίσημος και το παρακράτος το οποίο πλέον είναι επίσημο παρακράτος.

Άρα, όσο είναι ακριβή η βενζίνη, και ακριβή είναι η βενζίνη λόγω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ που πάει 60% επιβάρυνση πάνω στην τιμή, ποιος κερδίζει; Κερδίζει το παρακράτος».

Όμως, με αφορμή ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πρόγραμμα της ΝΔ η κ. Ζάγκα, τόνισε ότι: «Ας με πετάξει έξω το κόμμα. Εγώ είμαι ξεκάθαρη. Δεν το κατάλαβα αυτό που λέμε τώρα.

Εγώ όταν μου κάνανε την πρόταση είπα ‘βεβαίως αλλά εγώ είμαι η Μαρία η Ζάγκα’. Θεωρείτε ότι είμαι από τους ανθρώπους τους πολιτικούς που έχουν το όραμα να βολευτούν στη Βουλή;

Μακριά από εμένα. Έχω και τη δουλειά μου και την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Δεν πήγα εγώ στο κόμμα, το κόμμα ήρθε σε μένα. Και το κόμμα ξέρει ποια είμαι».

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN πριν οκτώ ημέρες, ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά τρόφιμα, ακριβά καύσιμα και γενικώς ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες καθώς αρνείται κατηγορηματικά την μείωση του εξωπραγματικού ΦΠΑ αλλά και του επίσης εξωπραγματικού Ειδικού Φόρου Καυσίμων (ΕΦΚ).

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μάλιστα εξήγησε για ποιο λόγο δεν μειώνει των ΦΠΑ όπως έκανε η Ισπανία. Γιατί όπως ισχυρίστηκε την διαφορά θα την καρπωθεί ο παραγωγός και ο μεσάζοντας και όχι ο καταναλωτής!
O ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις Μ.Ζάγκα.

«Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα έχει κάνει έξαλλους μέχρι και τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κ. Μαρία Ζάγκα, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ και πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, εξαπέλυσε σήμερα κεραυνούς κατά του κ. Μητσοτάκη μιλώντας για «επίσημο παρακράτος» στα καύσιμα που κερδίζει από τους υψηλούς έμμεσους φόρους. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να την βγάλει από τα ψηφοδέλτια, αν δεν την πιστεύει», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει να κρύβεται και οφείλει να απαντήσει. Ποιο είναι το «παρακράτος» στα καύσιμα που κερδίζει από την πολιτική του, όπως καταγγέλλει η υποψήφιά του; Γιατί το ανέχεται επιμένοντας να μην μειώνει τους έμμεσους φόρους;» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δεσμευτεί. Την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επιτρεπτά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και θα μηδενιστεί σε βασικά είδη ανάγκης», προσθέτει.

«Στις 21 Μαΐου λέμε «Ως εδώ» στο παρακράτος. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για μείωση τιμών και ανάσα στην κοινωνία», καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.