ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αγιογραφία με Τίτο, Μαρξ, Ένγκελς στην Κόλαση

Η αγιογραφία με Τίτο, Μαρξ, Ένγκελς στην Κόλαση

Μία νεόκτιστη εκκλησία στο Μαυροβούνιο πρωτοτύπησε και επέλεξε να αφιερώσει χώρο στις αγιογραφίες που κοσμούν τους τοίχους της και σε πολιτικά πρόσωπα.

Βέβαια, δεν το έκανε για να… αγιοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά το αντίθετο. Να τους εμφανίσει ως αμαρτωλούς που καίγονται στην Κόλαση! 

Συγκεκριμένα, η εκκλησία βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα της χώρας και στην επίμαχη αγιογραφία, απεικονίζεται ο πρώην κομμουνιστής ηγέτης της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, μαζί με τον Καρλ Μαρξ και τον Φρίντριχ Ένγκελς, ανάμεσα στις φλόγες της κολάσεως!

Το θέμα αποκάλυψε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικοινώνησε και με εκπρόσωπο της εκκλησίας, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πλήρες όνομά του (σ.σ. συστήθηκε απλά ως Ντράγκαν) και υποστήριξε οι τρεις συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι η προσωποίηση των δεινών που προκάλεσε ο κομμουνισμός στα Βαλκάνια.

Όσο για το αν σε μία εκκλησία είναι σωστό να «φιλοξενούνται» πολιτικά μηνύματα τόνισε πως «ο κάθε καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφράζει με ελευθερία ό,τι επιθυμεί». Πρόσθεσε, όμως, πως «κανείς δεν μπορεί να κρίνει στο όνομα της Εκκλησίας, ποιος ανήκει στην Κόλαση και ποιος στον Παράδεισο».

Ο καλλιτέχνης του έργου πάντως δεν έχει για την ώρα αποκαλυφθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.