ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Οι Σκοπιανοί κερδίσανε» (βίντεο)

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Οι Σκοπιανοί κερδίσανε» (βίντεο)

Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ, αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοιχτή, είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την Ελληνική Βουλή.

«Το θέμα κλείνει σε επίπεδο πολιτικό – διεθνές, αλλά θα μένει ως ερώτημα, τι μένει πίσω από αυτά που εννοούνται και έχουν να κάνουν με την γλώσσα και την εθνότητα», ανέφερε.

«Οι Σκοπιανοί κερδίσανε», είπε και σημείωσε ότι «αμέσως εμφανίστηκαν κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που λένε ότι υπερασπίζονται κάποιες Μακεδονικές μειονότητες». Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, έφερε και το παράδειγμα της «Μακεδονικής Εκκλησίας».

«Όλοι είχαμε τις ενστάσεις μας και για το όνομα, αλλά κυρίως για το τι συνεπάγεται με την γλώσσα και την εθνότητα», είπε σχολιάζοντας ότι, «σιγά – σιγά καλλιεργείται ένα κλίμα μια κατάσταση όπου πάνε να επιβληθούν κάποια πράγματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σχολιάζοντας, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε ότι «θεωρώ ότι το μόνο θετικό αυτής της επίσκεψης είναι ότι αναγνωρίστηκε ακόμα μια φορά η διεθνής θέση του Πατριαρχείου, αλλά και ότι το θέμα της επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης, είναι ένα θέμα που αφορά την παγκόσμια κοινότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.