ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρίπολη: Πλήθη πιστών υποδέχτηκαν την ιερή εικόνα της Παναγίας Έλωνας

Τρίπολη: Πλήθη πιστών υποδέχτηκαν την ιερή εικόνα της Παναγίας Έλωνας

Με λαμπρότητα υποδέχτηκε η Τρίπολη την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Έλωνας, αργά σήμερα το απόγευμα, στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Πλήθη πιστών από νωρίς, περίμεναν το ιερό εικόνισμα στην πλατεία της Μεταμορφώσεως, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή, από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, ιερείς, μοναχούς και μοναχές από τα μοναστήρια της Αρκαδίας, αλλά και τις αρχές της πόλης, με πρώτο τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ενώ τιμές απέδωσε στην ιερά εικόνα της Θεοτόκου η φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης.

Η εικόνα ήρθε από τον Πειραιά, όπου για δέκα ημέρες είχε τεθεί σε προσκύνηση, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και σήμερα το μεσημέρι αναχώρησε για την Αρκαδία.

Μετά την μικρή δέηση και την απόδοση τιμών, η εικόνα της Έλωνας εν πομπή έφτασε στο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και τοποθετήθηκε στο κέντρο του ναού, όπου άρχισε να προσέρχεται ο κόσμος και να προσκυνά την υπεραγία Θεοτόκο, ενώ τελούνταν πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας.

Προσκυνητές από κάθε σημείο της Αρκαδίας, αλλά και με λεωφορεία από την Αργολίδα είχαν φτάσει στην Τρίπολη, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγία της Έλωνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή την ώρα στον κατάμεστο ναό τελείται ιερά αγρυπνία, ενώ η εικόνα της Έλωνας θα παραμείνει στην Τρίπολη, για προσκύνηση, ως το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου θα αναχωρήσει για το μοναστήρι της κοντά στο Λεωνίδιο Κυνουρίας και θα τελούνται πρωί και απόγευμα ιερές ακολουθίες και παρακλήσεις της Παναγίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.