ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χριστιανός πάστορας εξισλαμίστηκε και έκανε την εκκλησία του τζαμί

Χριστιανός πάστορας εξισλαμίστηκε και έκανε την εκκλησία του τζαμί

Ένας Νιγηριανός πάστορας όχι μόνο εξισλαμίστηκε αλλά και μετέτρεψε τηνεκκλησία του σε τζαμί.

Ο 45χρονος προτεστάντης πάστορας Αντεκούνλε Αφολάμπι (Adekunle Afolabi), ιδρυτής και προκαθήμενος της Εκκλησίας της Απάτα Αντούρα Χερουβείμ και Σεραφείμ, στην πολιτεία Εκίτι της Νιγηρίας, αφού υπηρέτησε επί 25 χρόνια ως χριστιανός άλλαξε το… τροπάρι ύστερα από ένα όνειρο που είδε, στο οποίο τον επισκέφθηκε ένας «μυστηριώδης άνδρας» και του έδειξε ότι μόνο μέσω του Ισλάμ θα φτάσει στον Παράδεισο.

Ο πάστορας μάλιστα άλλαξε και το όνομά του σε Άλφα Αμπουμπακάρ Αφολάμπι (Alfa Abubakar Afolabi).

Afolabi-convert-to-muslimΟ Αφολάμπι ως χριστιανός πάστορας με το ποίμνιο και στη μικρή φωτογραφία ο Αφολάμπι ως μουσουλμάνος.

«Άρχισα να βλέπω όνειρα τα οποία με οδήγησαν στο να αλλαξοπιστήσω. Αρχικά στα όνειρά μου έβλεπα μέλη του ποιμνίου μου να κάθονται στο πάτωμα της εκκλησίας και ορισμένοι από αυτούς να καλύπτουν τα κεφάλια τους. Επίσης είδα τους πιστούς να λούζουν τα χέρια και τα πόδια τους πριν εισέλθουν στην εκκλησία, όπως κάνουν οι μουσουλμάνοι».

Τελικά εμφανίστηκε στα όνειρά του ένας λευκοφορεμένος άνδρας ο οποίος τον έπεισε ότι το Ισλάμ είναι η μόνη θρησκεία που οδηγεί στον Παράδεισο.

Ο εξισλαμισμός του δεν ήταν κάτι εύκολο. 150 μέλη του ποιμνίου του τον εγκατέλειψαν, ενώ πολλοί φίλοι και συγγενείς του αιφνιδιάστηκαν.

«Με ήξεραν πάντα ως έναν άνθρωπο ειλικρινή σε ό,τι έκανα και σεβάστηκαν την απόφασή μου. Ο μόνος άνθρωπος που μου εναντιώθηκε για κάποιο καιρό στην αρχή ήταν η γυναίκα μου, επειδή ήταν χριστιανή όταν την παντρεύτηκα. Μου είπε ότι θα πάρει διαζύγιο και της είπα εντάξει και ότι δεν θα ήθελα να πεθάνω ως χριστιανός και θα προτιμούσα να πεθάνω ως μουσουλμάνος» (σ.σ. προφανώς για να πάει στον Παράδεισο).

«Αργότερα όμως και εκείνη ανακάλυψε ότι δεν λατρεύαμε τα είδωλα, ότι πάντα λατρεύαμε τον Θεό. Γύρισε κοντά μου και με αποδέχτηκε. Επίσης τα παιδιά μου υποστηρίζουν την απόφασή μου και είναι μαζί μου».

Μετατρέποντας την εκκλησία του σε τζαμί, ο Αφολάμπι λέει ότι προσελκύει πλέον πολλούς μουσουλμάνους.

«Η πρώην εκκλησία μου, τώρα τζαμί, προσελκύει πολλούς μουσουλμάνους, τόσους που ούτε εγώ μπορώ να τους μετρήσω», δήλωσε. (σ.σ. Μάλλον τώρα οι δουλειές πάνε καλύτερα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα έχει αφήσει στην πρώην εκκλησία νυν τζαμί έναν ιμάμη για να τακτοποιεί τις θρησκευτικές υποθέσεις και εκείνος από κοντά μαθαίνει περί του Ισλάμ, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να «τρέξει» μόνος του το μαγαζί, όπως το έτρεχε και παλαιότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.