ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μία γέφυρα στην Ολλανδία σπάει όλους τους νόμους της φυσικής (φώτο-βίντεο)

Μία γέφυρα στην Ολλανδία σπάει όλους τους νόμους της φυσικής (φώτο-βίντεο)

Το 2002 ολοκληρώθηκε το υδραγωγείου Veluwemeer στην Ολλανδία, που συνδέει τη χώρα με το Flevopolder, γνωστό και ως «το μεγαλύτερο τεχνητό νησί στον κόσμο».

Αρχικά υπήρχαν δεκάδες ιδέες για το πως θα γινόταν αυτή η σύνδεση της χώρας με το Flevopolder, όλες όμως οι ιδέες περιλάμβαναν την κατασκευή μιας υποθαλάσσιας σήραγγας ή μιας κανονικής γέφυρας, όμως η κατασκευή τέτοιων έργων θα ήταν πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα.

Η βασική ιδέα ήταν πως η μετακίνηση των πλοίων και των οχημάτων θα έπρεπε να γίνεται συνεχώς και χωρίς αναμονές.

Ως αποτέλεσμα οι μηχανικοί κατέληξαν σε μια γέφυρα με νερό. Το υδραγωγείο έχει 25 μέτρα μήκος και 19 μέτρα πλάτος. Έχει βάθος 3 μέτρα το οποίο επιτρέπει εύκολα μικρά σκάφη αναψυχής να περνούν πάνω από το τούνελ.

Περίπου 28.000 οχήματα περνάνε κάθε μέρα και υπάρχει μια διάβαση πεζών εξοπλισμένη για το κοινό για να απολαύσει τη θέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.