ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οι 20 πρώτες χώρες σε τουρισμό στον πλανήτη – 6η η Τουρκία, 13η η Ελλάδα

Ποιες είναι οι υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη που κερδίζουν τους τουρίστες

Οι 20 πρώτες χώρες σε τουρισμό στον πλανήτη – 6η η Τουρκία, 13η η Ελλάδα

Η χώρα μας δέχεται τουρίστες από τουλάχιστον 60 χώρες από όλο τον κόσμο αλλά η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η θέση στην λίστα με τις χώρες με τον περισσότερο τουρισμό με 30 εκατ. τουρίστες να επισκέπτονται την χώρα.

Την ίδια στιγμή η Τουρκία βρίσκεται στην 6η θέση μετά τις μαζικές επενδύσεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και με 45 εκατομμύρια δείχνει επίσης να δίνει βαρύτητα στον τομέα.

Συνεχίζεται και φέτος η μεγάλη όρεξη για ταξίδια και διακοπές και η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι. Προς το παρόν, όμως, δεν φαίνεται να βελτιώνει τη θέση της έναντι των ανταγωνιστών της. Η Ισπανία (μαζί με τα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες) αλλά και η Τουρκία παραμένουν στις πρώτες θέσεις προτίμησης για καλοκαιρινές αποδράσεις.

Τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Βρετανοί, δηλαδή οι δύο μεγάλες «αγορές» τουριστών για την Ελλάδα, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω του πληθωρισμού. Δεν θέλουν, όμως, και να πληρώσουν χρυσές τις διακοπές τους! Γι’ αυτό και τα πακέτα all inclusive έχουν την τιμητική τους, με αυτά που αφορούν 7 διανυκτερεύσεις να είναι τα πιο δημοφιλή.

Η Τουρκία πάντως καταγράφει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον τουρισμό της. Το 2023 (μέχρι τον Νοέμβριο που έχουν δημοσιευτεί επίσημα στοιχεία), έφτασε τα 46,7 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, οι οποίοι είναι αυξημένοι κατά 10,8% σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Ούτε ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς στάθηκε ικανός να ανακόψει το κύμα του τουρισμού της γειτονικής χώρας, η οποία μόνο τον Νοέμβριο δέχτηκε 2,5 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός μειωμένος μόλις κατά 1%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και ταυτόχρονα η Τουρκία «μαζεύει όλο το χαρτί» από τη ρωσική αγορά, την οποία η Ελλάδα έχει πλέον χάσει μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.