Δηλώσεις σοκ Ν.Καπραβέλου: «Τι να την κάνεις την ελευθερία; – Να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι»!

Δηλώσεις σοκ Ν.Καπραβέλου: «Τι να την κάνεις την ελευθερία; – Να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι»!

Νέες δηλώσεις σοκ έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά όλοι οι πολίτες άνω των 12 ετών γιατί… «τι να την κάνεις την ελευθερία στον παράδεισο;».

Ο Ν.Καρπαβέλος είπε χαρακτηριστικά: «Ακούω με μεγάλη ανησυχία θεωρίες περί ελευθερίας. Πάνω από την υγεία δεν μπορεί να βάλει κανείς τίποτε άλλο, αν δεν έχεις την υγεία σου, αν χάσεις την ζωή σου, τι να την κάνεις την ελευθερία; Να την βρεις στον παράδεισο; Δίνεται μεγάλη μάχη εδώ κι έναν χρόνο να πειστούν -και δεν πείθονται. Ο εμβολιασμός αποτελεί βασικό υγειονομικό κανόνα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Πρέπει να προστατευτεί με ισχύ νόμου και να είναι υποχρεωτικός άνω των 12 ετών, αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία».

Ενώ παράλληλα είπε πως «προς το παρόν υπάρχει απόλυτος έλεγχος και αυτό θέλαμε, δεν με ενδιαφέρει αν τα κρούσματα είναι 3.000, 5.000, 8.000, με ενδιαφέρει ότι αυτή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν υπάρχει».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού η οποία είπε ότι συμφωνεί με τον στόχο εμβολιασμό όλων άνω των 12, αλλά διαφωνεί με τον τρόπο. «Η υποχρεωτικότητα θα οδηγήσει σε “παρανομία”, άρνηση, διχασμό, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Γι’ αυτό προς το παρόν πρέπει να βγούμε όλοι να μιλήσουμε για την ανάγκη του εμβολιασμού. Γιατί ο φοβισμένος δεν χρειάζεται τιμωρία, χρειάζεται αγκαλιά».

Παράλληλα η Α.Λινού είπε για τα στοιχεία που παρέθεσε ο Σ.Τσιόδρας πως: «Είμαστε δυστυχώς σε πολύ μεγάλη κρίση από πλευράς εξάπλωσης και ρυθμών, πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα… πρέπει να συνεχιστούν όλα τα σοβαρά μέτρα προστασίας που υπήρχαν, αυτά που αποδίδουν πολύ και δεν πληγώνουν την οικονομία και την ενότητα της χώρας… πρέπει να επικεντρωθούμε σε πράγματα που δεν κοστίζουν, όπως το να επανέλθει η μάσκα, να βελτιωθούν οι συνθήκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μην ανοίξουν κλειστοί χώροι σε εστίαση και ψυχαγωγία».

Για την πρόβλεψη Σύψα ότι μπορεί να φτάσουμε ακόμη και τα 20.000 κρούσματα ημερησίως αν δεν ελεγχθεί γρήγορα η εξάπλωση του κορωνοϊού, η κα Λινού είπε ότι «η δική μου εντύπωση από τα δεδομένα είναι ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων διπλασιάζονται ανά εβδομάδα. Πιθανώς και νωρίτερα, με τα δεδομένα που έδειξε ο κ. Τσιόδρας. Αυτό σημαίνει εκθετική αύξηση. Άρα αν σήμερα είναι 2.000 τα κρούσματα, σε μία εβδομάδα θα είναι 4.000, την επόμενη 8.000, την μεθεπόμενη 16.000. Αυτό, υπό τον όρο ότι δεν θα ληφθούν μέτρα, ότι δεν θα φοράμε μάσκες, ότι δεν θα τηρούμε αποστάσεις, ότι θα συνεχίσουμε να συνωστιζώμαστε σε μετρό και λεωφορεία, αλλά και στα μπαρ... Με δικούς μου υπολογισμούς, θα είναι λιγότεροι αυτοί που θα νοσήσουν, με ίδιο αριθμό στις ηλικίες έως 50 ετών και άνω των 50 ετών που θα νοσηλευτούν… θα είναι πολύ λιγότεροι αυτοί που θα χρειαστούν νοσηλεία».

«Δεν συμφωνώ με αυτό το αισιόδοξο σενάριο» περί μείωσης του αριθμού όσων κινδυνεύει η ζωή τους, είπε από την πλευρά του ο κ. Καπραβέλος. «Εμείς στην εντατική ανησυχούμε πάρα πολύ, βλέπουμε ένα εκρηκτικό μείγμα, μεγάλη χαλάρωση μέτρων, υπερμεταδοτικότητα των μεταλλάξεων, μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων στους άνω των 50 ετών που τους υπολογίζουμε σε πάνω από 600.000-700.000 (και η κα Λινού είπε ότι είναι πάνω από 1.000.000, ίσως να είναι και 1.500.000). Με αυτά τα εκρηκτικά δεδομένα, το τέταρτο κύμα μπορεί να είναι σφοδρότατο, χειρότερο και από το δεύτερο και από το τρίτο κύμα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.