ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κίνα: Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον ιό των μαϊμούδων Β

Κίνα: Σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από τον ιό των μαϊμούδων Β

Ένας 53χρονο κτηνίατρος πέθανε στο Πεκίνο αφού μολύνθηκε με τον ιό των μαϊμούδων Β (BV).

Έτσι, έγινε ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που πεθαίνει από τον συγκεκριμένο ιό, σύμφωνα με τις κινεζικές υγειονομικές αρχές.

Ο άντρας κόλλησε τον ιό μετά από νεκροψία που έκανε σε δύο μαϊμούδες σε εργαστήριο του Πεκίνου στις 4 και 6 Μαρτίου.

Ένα μήνα αργότερα, ο κτηνίατρος άρχισε να νιώθει ναυτία και κάνει εμετό ενώ τα συμπτώματα στη συνέχεια κλιμακώθηκαν και παρουσίασε πυρετό και νευρολογικά συμπτώματα.

Τελικά, πέθανε στις 27 Μαΐου αφού επισκέφτηκε διάφορα νοσοκομεία και γιατρούς, ενώ από τη συλλογή ούρων εμφανίστηκε ο ιός, ωστόσο δεν θεωρείται πιθανό να ον μετέδωσε σε άλλους ανθρώπους, καθώς από τον Απρίλιο που νόσησε, δεν μολύνθηκαν οι στενοί συγγενείς του με τους οποίους είχε επαφή καθώς οι εξετάσεις τους ήταν αρνητικές.

Έχει εντοπιστεί και στις ΗΠΑ, ωστόσο, δεν υπήρχαν θανατηφόρες ή ακόμη και κλινικά εμφανείς μολύνσεις πριν από το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο μία περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο ακόμη δεν έχει σημάνει συναγερμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.