Οι παιδίατροι ενημερωμένοι από διαδίκτυο και κυβερνητικούς συστήνουν να εμβολιαστούν τα παιδιά για τον κορωνοϊό!

Οι παιδίατροι ενημερωμένοι από διαδίκτυο και κυβερνητικούς συστήνουν να εμβολιαστούν τα παιδιά για τον κορωνοϊό!

Σαν ανέκδοτο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η αναφορά ότι οι παιδίατροι που κατά πλειοψηφία ενημερώνονται από το ίντερνετ και την κυβερνητική επιτροπή εμβολιασμών συστήνουν πλέον ανεπιφύλακτα η πλειονότητα των παιδιάτρων να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά άνω των 12 ετών και μάλιστα σε ποσοστό 95%.

Αυτά τα αναφέρει μάλιστα… δημοσκοπική έρευνα!

Θετικοί απέναντι και στο εμβόλιο της γρίπης για όλα τα παιδιά είναι το 54% των παιδιάτρων, ενώ το υπόλοιπο 46% συστήνει το αντιγριπικό εμβόλιο μόνο για τις ευπαθείς ομάδες παιδιών.

Αντίστοιχα, το 86% των παιδιάτρων συστήνει και το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας για όλα τα παιδιά, ενώ ένα 2% το συνιστά μόνο για τις ευπαθείς ομάδες.

Όσο για τους αντιεμβολιαστές, και την άρνησή τους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά του πανδημικού ιού, η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιάτρων (82%) εκτιμά ότι οι αντιεμβολιαστές δεν ξεπερνούν το 10% των γονέων.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής. Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, έγινε σε δείγμα 500 παιδιάτρων από ολόκληρη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, ανέδειξε την διαρκή ενημέρωση των παιδιάτρων για τη νόσο, αλλά και την πολύ υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των ιδίων που φτάνει το 93,2%, ενώ ποσοστό 1,2% των παιδιάτρων έχει νοσήσει. Αρνείται να εμβολιαστεί μόλις το 0,4% των παιδιάτρων.

Συγκεκριμένα, οι παιδίατροι σε ποσοστό 72% ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις της COVID – 19. To 30% αντλεί την ενημέρωσή του από έγκυρα ιατρικά περιοδικά, άλλο ένα 30% από το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Εμβολιασμών, ένα 29% από το διαδίκτυο και ένα 2% από σεμινάρια. Έτσι, από το 95% των παιδιάτρων που συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών, το 65% το κάνει, βάσει της θετικής γνωμοδότησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το 25% βάσει της αδειοδότησης διεθνών φορέων και άλλο ένα 7% από τη διεθνή εμπειρία.

Μόλις 26 παιδίατροι από το δείγμα των 500 (δηλαδή το 5%), δεν συνιστούν τον εμβολιασμό των παιδιών κατά της COVID – 10 και από αυτούς, το 61% εκτιμά ότι δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά.

Ένα ποσοστό 23% εκτιμά ότι θα είναι καλύτερο να περάσει τη νόσο, ενώ από ένα ποσοστό 8% ανησυχεί για τις παρενέργειες ή θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να το κάνουν τα παιδιά.

H πρόεδρος της Ενωσης Παιδιάτρων Σοφία Σάνι, επεσήμανε την ιδιαίτερα ισχυρή σχέση παιδιάτρου-οικογένειας στη χώρα μας, η οποία πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς συνήθως τα παιδιά παρακολουθούνται από τον παιδίατρό τους στα παιδιατρικά ιατρεία, από νεογνά μέχρι σχεδόν την ενηλικίωσή τους. Και τόνισε ότι εξαιτίας αυτής της σχέσης, η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά είναι πολύ υψηλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα όμως, η πλειονότητα των παιδιάτρων έχει επίγνωση ότι η σύστασή τους, επηρεάζει σημαντικά την απόφαση των γονέων σχετικά με τη διενέργεια του σε ποσοστό 89%. Μάλιστα, εκτιμούν ότι το 75% των γονέων προτιμά το παιδιατρικό ιατρείο αντί των εμβολιαστικών κέντρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.