ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ΠΟΥ θα εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Ο ΠΟΥ  θα εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόκειται να εγκρίνει το Ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, σύντομα ομάδα επιθεωρητών θα επισκεφθεί τη Ρωσία, με σκοπό την προετοιμασία των σχετικών εγγράφων, καθώς η έγκριση του Sputnik V από τον ΠΟΥ αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

Προχωρά η διαδικασία αξιολόγησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) του ρωσικού εμβολίου για τον κορονοϊό Sputnik V.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι η προκαταρκτική αξιολόγηση του Sputnik V βρίσκεται στα τελικά στάδια, σημειώνοντας ότι σύντομα μία ομάδα επιθεωρητών θα επισκεφθεί τη Ρωσία, με σκοπό την προετοιμασία των σχετικών εγγράφων.

Μάλιστα, όπως σημείωσε ο CEO του RDIF, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων αναμένει ότι η έγκριση του ΠΟΥ θα λάβει χώρα μέσα στους επόμενους μήνες.

Από την πλευρά του, το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει εκφράσει την ελπίδα ο ΠΟΥ να ανάψει το «πράσινο φως» στο Sputnik V μέχρι το τέλος του έτους.

«Νομίζω ότι θα τελειώσουμε αυτόν τον χρόνο και το εμβόλιο θα αναγνωριστεί τελικά πλήρως από τον ΠΟΥ» έχει δηλώσει ο Βλαντίμιρ Γκούσκιν, ερευνητής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια.

Σημειώνεται ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί σε συνολικά 70 χώρες (με συνολικό πληθυσμό πάνω από 4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Γκαμαλέγια, που ανέπτυξε το εμβόλιο, και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, η αποτελεσματικότητά του κατά της νόσησης από COVID-19 είναι 97,6%. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας έχει ανακοινώσει πως η αποτελεσματικότητα του Sputnik V έναντι της μετάλλαξης Δέλτα ανέρχεται περίπου σε 83%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.