ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Τσακρής: «Έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη εμβολιαστική δόση»

«Τα περισσότερα περιστατικά όπως βλέπουμε στη μεγάλη Βρετανία δεν σχετίζονται με ταξίδι»

Α.Τσακρής: «Έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη εμβολιαστική δόση»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης επεσήμανε πως «ένας τρόπος για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας θα ήταν να προχωρούσαμε πιο γρήγορα στην τρίτη εμβολιαστική δόση».

Ο καθηγητής εξήγησε πως θα έπρεπε να τρέξουμε νωρίτερα προς την αναμνηστική δόση, καθώς η χώρα μας ταλαιπωρείται από ένα παρατεινόμενο πανδημικό κύμα και δεν έχει πολλές άλλες λύσεις για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα απαραίτητη την τρίτη δόση.

​​​​​​​«Έγινε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως νωρίτερα και από άλλες χώρες, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη δόση για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας».

Σχετικά με την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να κλείσουν τα σύνορα των χωρών, διότι το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτοχρόνως.

​​​​​​​«Τα περισσότερα περιστατικά όπως βλέπουμε στη μεγάλη Βρετανία δεν σχετίζονται με ταξίδι», συμπλήρωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτίμησε δε ότι πολύ σύντομα θα επικρατήσει έναντι της μετάλλαξης Δέλτα: «Είναι προφανές με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, φαίνεται να είναι αρκετά πιο μεταδοτική, προκαλώντας επαναλοιμώξεις σε εμβολιασμένους με άλλο στέλεχος και να διαφεύγει σε κάποιο βαθμό της ανοσιακής απάντησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.