ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη- Τσιόδρα αύριο για τα μέτρα – «Κλείδωμα» ακόμα και από αύριο

Ετοιμάζουν τρίτη δόση για όλους - Το «παράθυρο» επέκτασης της υποχρεωτικότητας και για την πρώτη δόση

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη- Τσιόδρα αύριο για τα μέτρα – «Κλείδωμα» ακόμα και από αύριο

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή των μέτρων πριν τις 3 Ιανουαρίου βρίσκεται η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να ανοίγει το δρόμο.

Ο Γ.Οικονόμου μιλώντας το απόγευμα σε τηλεοπτικό σταθμό προδίκασε τις αποφάσεις της αυριανής συνεδρίασης της επιτροπής λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση», πράγμα που σημαίνει ότι πολύ πιθανό να ισχύσουν ακόμα και από αύριο.

Το πρωί της Τετάρτης (29/12) στις 09:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει έκτακτη σύσκεψη με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για να «κλειδώσουν» τα μέτρα που θα ανακοινωθούν νωρίτερα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει, στις 12:00, η σύσκεψη των επιδημιολόγων της χώρας μας, προκειμένου να αποφασίσουν το πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα.

Μετά, θα ακολουθήσουν και οι ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι… θα κάνουμε παραμονή Πρωτοχρονιάς με κλειστή εστίαση μετά τα μεσάνυχτα, αφού παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ήθελε τα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας δεν αφήνει περιθώρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου σημείωσε παράλληλα πως έχουμε αυξημένα κρούσματα και η αύξηση της διασποράς της Omicron είναι φυσιολογικό να σοκάρει. Προσέθεσε ότι, παρατηρώντας το ρυθμό μετάδοσης στο εξωτερικό, «είναι κάτι που το περιμέναμε» και πρόκειται για μία μετάλλαξη που μεταδίδεται γρηγορότερα και κυρίως στους νέους, ενώ δεν φαίνεται να σημαίνει και έκρηξη νοσηλειών, περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος Υγείας και εκτόξευση των θανάτων.

«Το θέμα είναι να δούμε πώς θα πετύχουμε το μείζον. Πώς δεν θα επιτρέψουμε στην Omicron να μεταφερθεί από τις νέες γενιές που το περνάνε χαλαρά, στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε εκείνους που είναι ανεμβολίαστοι» επισήμανε, ενώ δήλωσε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα, «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας, έτσι όπως εξελίσσεται».

Δεδομένη επίσης πρέπει να θεωρείται η επέκταση της έμμεσης υποχρεωτικότητας της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με όσα είπε στη σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή είναι υποχρεωτικός για τους άνω των 60 ετών ο εμβολιασμός με αναμνηστική δόση COVID, 7 μήνες μετά την τελευταία τους δόση.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχουν περάσει 7 μήνες από την τελευταία τους δόση COVID και δεν έχουν εμβολιαστεί με την ενισχυτική, τότε θεωρούνται ανεμβολίαστοι. Επομένως, δεν απολαμβάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Υγείας Θ.Πλεύρης μετά από ερώτηση για επέκταση του σχετικού μέτρου παραδέχτηκε ότι πράγματι εξετάζεται η έμμεση υποχρεωτικότητα της αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.