ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επίθεση χάκερς σε τρία νοσοκομεία της Αττικής – Μπλόκαραν τις διοικητικές υπηρεσίες

Τι ακριβώς έκαναν και ποιοι ήταν οι «στόχοι» τους;

Επίθεση χάκερς σε τρία νοσοκομεία της Αττικής –  Μπλόκαραν τις διοικητικές  υπηρεσίες

Το βράδυ της Δευτέρας (17/1) προς Τρίτη ξημερώματα χάκερς επιτέθηκαν σε τρία μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, το Σωτηρία και το Ασκληπιείο της Βούλας, κάιτι που επιβεβαιώνει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης.

«Οι χάκερς μπλόκαραν τα αρχεία των νοσοκομείων και το πρώτο μέλημα ήταν να θωρακιστεί το firewall δηλαδή να δημιουργηθεί τείχος ασφαλείας έναντι των εισβολέων. Ο server για τα νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο φιλοξενείται στο control room της 1ης ΥΠΕ, για το ΝΙΜΤΣ δεν έχω εικόνα καθώς είναι ευθύνη του Υπουργείου Άμυνας», δήλωσε ο κ. Σταθης.

Νέκρωσαν τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων

Η επίθεση στην ουσία νέκρωσε τις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων. «Σε διοικητικό επίπεδο έχουν κλειδώσει όλα τα αρχεία και οι απαραίτητες εργασίες γίνονται χειρόγραφα αυτές τις μέρες», επισημαίνει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τους δράστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχει ήδη επιληφθεί η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας καθώς πρόκειται για θέμα ασφαλείας της χώρας», τονίζει ο κ.Στάθης. Την ίδια ώρα η εταιρεία που διαχειρίζεται τον server επιχειρεί να δημιουργήσει back up ώστε να προστατευτούν τα αρχεία. Ο server στο control room της 1ης YΠΕ λειτουργεί από το 2003 υποστηρίζοντας το Σωτηρία αλλά και το Ασκληπιείο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.