ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα;

Ποιες είναι οι τροφές που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα;

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία υπογονιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το σπέρμα, ως ζωντανός οργανισμός και ένα από τα υγρά του σώματος που μεταφέρουν DNA, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Οι αλλαγές στη σύσταση ταυ σπερματικού υγρού μπορεί να έχουν σαν συνέπεια, αλλαγές στην κινητικότητα αλλά και τη ζωτικότητα των σπερματοζωαρίων.

Υπάρχουν λοιπόν, διάφορες τροφές που ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα.

Γενικότερα, τα θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται άμεσα με τη γονιμότητα είναι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Τα ω-3 και τα ω-6 λιπαρά οξέα. Υπάρχουν στα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός, η ρέγκα, ο κολιός, η πέστροφα, οι σαρδέλες, ο ξιφίας, ο τόνος) και στους ξηρούς καρπούς.
-Το φολικό οξύ. Υπάρχει στα σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά.
-Οι βιταμίνες Β, C, D, Ε. Υπάρχουν σε διάφορα φρούτα και λαχανικά, γι’ αυτό και συνιστάται ποικιλία.
-Το σελήνιο. Υπάρχει στα ψάρια και στα δημητριακά ολικής άλεσης.
-Το χρώμιο. Υπάρχει στο τυρί και στο μαύρο πιπέρι.
-Το ασβέστιο. Υπάρχει στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο μπρόκολο και στα μικρά ψάρια (π.χ. σαρδέλες), επειδή τα τρώμε με το κόκαλο.
-Ο ψευδάργυρος. Υπάρχει στα οστρακοειδή και στο κρέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.