Τα 4 καλύτερα αντιγηραντικά tips των δερματολόγων

Τα 4 καλύτερα αντιγηραντικά tips των δερματολόγων

Οι συμβουλές που θα σώσουν την επιδερμίδα σου στο πέρασμα του χρόνου

H Dr Doris Day, κλινική καθηγήτρια δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Langone της Νέας Υόρκης, μοιράζεται τα καλύτερα μυστικά αντι-γήρανσης που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην προσπάθειά σου για μια καθαρή, νεανική εμφάνιση.

Περιόρισε τη ζάχαρη
«Η ζάχαρη είναι φλεγμονώδης και η φλεγμονή σε κάνει να γερνάς γρηγορότερα. Προκαλεί σκλήρυνση του δέρματος και ρυτίδες», λέει η Day. «Όταν η διατροφή σου περιλαμβάνει απλά σάκχαρα και υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, το δέρμα σου μοιάζει κούρασμένο».

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να απολαύσεις τη ζάχαρη, μέσω της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων (δυστυχώς, οι καραμέλες, τα δημητριακά και τα μπισκότα δε σου κάνουν καθόλου καλό). «Όταν βγάζεις την επεξεργασμένη ζάχαρη από τη διατροφή σου, το δέρμα σου φαίνεται πολύ νεότερο και πιο φωτεινό -και μάλιστα πολύ γρήγορα!

Τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχοι σου
Είναι πολύ ισχυρά ως προς την αντι-γηραντική τους προοπτική όταν εφαρμόζονται ή εισχωρούν στο δέρμα, υποστηρίζει η Day. «Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το δέρμα να προστατευτεί από τις υπεριώδεις ακτίνες, τη ρύπανση, το στρες και από τα κακά σάκχαρα».

Κατανάλωσε τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, το σπανάκι, τις ντομάτες, τα φασόλια και δοκίμασε να εφαρμόσεις μια αντιοξειδωτική κρέμα ή ορό το πρωί και τη νύχτα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό
«Όσο ψηλότερο SPF τόσο το καλύτερο, γιατί κανείς δεν εφαρμόζει αρκετή ποσότητα ή ξεχνάει να εφαρμόσει ξανά μέσα στη μέρα, και τα αντηλιακά με υψηλό νούμερο SPF παρέχουν περισσότερη προστασία», λέει η Day.

«Δεδομένου ότι χρειάζεσαι μια πολύ μικρή ποσότητα για το πρόσωπό σου και για το λαιμό και το στήθος σου, δοκίμασε να το εφαρμόσεις σε δύο στρώματα. Τρίψε το, περίμενε μέχρι να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επανάλαβε για να βεβαιωθείς ότι έχεις βάλει αρκετό.» Η Day συνιστά την εφαρμογή αντιηλιακού πριν βάλεις τα ρούχα σου το πρωί -και φυσικά, όχι μόνο το καλοκαίρι!

Ο «ύπνος ομορφιάς» είναι πραγματικός
Το να κοιμάσαι οκτώ ώρες κάθε μέρα δεν ξεκουράζει μόνο το μυαλό σου αλλά και το δέρμα σου, αφού του δίνει χρόνο να διορθώσει κάποιες από τις «βλάβες» που προκλήθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τη νύχτα, η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, μειώνεται και τα κύτταρα σου επισκευάζονται και αναγεννιούνται», λέει η Day. Βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει κάθε ίχνος μακιγιάζ πριν κοιμηθείς. Εκτός από τη ρύπανση και τη γενική βρωμιά που συσσωρεύεται στο δέρμα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, το να κοιμάσαι με μακιγιάζ πάνω στο δέρμα σου θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.