ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

New York Times: Παρουσίασαν ελληνική συνταγή και τα έκαναν «μαντάρα»

New York Times: Παρουσίασαν ελληνική συνταγή και τα έκαναν «μαντάρα»

Τι το θελαν; Ελληνική συνταγή παρουσίασαν στο facebook οι New York Times, αλλά στο τέλος δέχτηκαν δεκάδες επικριτικά μηνύματα.

H αμερικάνικη εφημερίδα, λοιπόν, δημοσίευσε συνταγή για το πως να φτιάξουν και οι Αμερικάνοι, το δικό μας, πεντανόστιμο παστίτσιο και αμέσως η συνταγή έγινε viral για τον… λάθος λόγος.

Κι αυτό γιατί η αρθρογράφος «κατακρεούργησε» την συνταγή, προτείνοντας συστατικά που εμείς μπορεί και να μην έχουμε φάει ποτέ στο παστίτσιο.

Συγκεκριμένα στην εκδοχή των Νew York Times προτείνονται κομμάτια αρνιού αντί για μοσχαρίσιο κιμά το οποίο σοτάρεται με με σκόρδο, κανέλα, φρέσκα μυρωδικά και ντομάτα. Επίσης, αντί για τα κλασσικά χοντρά μακαρόνια που βάζουν οι Ελληνίδες μαμάδες στο παστίτσιο, η NYT προτείνει πένες ενώ προσθέτει στη συνταγή μεγάλη ποσότητα από ντομάτες στην γέμιση.

https://www.facebook.com/nytimes/posts/10151788452079999

Οι αλλαγές αυτές, λοιπόν, είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο η συνταγή να μην παραπέμπει στο παστίτσιο που ξέρουμε και αγαπάμε, αλλά σε κάτι εντελώς διαφορετικό με κοινό στοιχείο μόνο την μπεσαμέλ.

Η ανάρτηση της συνταγής στο Facebook, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την αντίδραση πολλών Ελλήνων αλλά και ξένων που έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο πιάτο.

Η συνταγή αναρτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου και μέσα σε 10 μέρες έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2.800 αντιδράσεις και 362 σχόλια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία επικριτικά.

«Πρέπει να απολογηθείτε αυτή την στιγμή σε κάθε Έλληνα. Αυτό δεν είναι παστίτσιο», ανέφερε μία χρήστης του διαδικτύου.

«Αυτό δεν είναι παστίτσιο, είναι τρέλα. Η συνταγή έχει πολλές ντομάτες και οι Έλληνες δεν χρησιμοποιούν ποτέ αρνί στο παστίτσιο», σχολίασε ένα άλλος.

Έτσι η συνταγή γρήγορα έγινε το απόλυτο viral, συγκεντρώνοντας δεκάδες σχόλια Ελλήνων, οι οποίοι δέχτηκαν να δώσουν διαδικτυακά ένα μάθημα στους NYT για το πως φτιάχνεται το κλασικό, μαμαδίστικο παστίτσιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.