ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν από την Ιταλία μαθητές ελληνικών σχολείων

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν από την Ιταλία μαθητές ελληνικών σχολείων

Στη Ρώμη βρίσκονται μαθητές σχολείου των Τρικάλων για εκδρομή, ενώ τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από την Ιταλία όπου η ανησυχία, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγάλη.

Ωστόσο, δεν θα μπουν σε καραντίνα, καθώς δεν επισκέφτηκαν πόλεις της βόρειας Ιταλίας όπου εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα (σ.σ. 24.02.2020) ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για κεντρική Ιταλία το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων με 14 μαθητές και 4 συνοδούς καθηγητές και μάλιστα επρόκειτο να παραμείνουν εκεί για 15 μέρες.

Από τα Τρίκαλα τρία σχολεία επέστρεψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη βάση τους, ενώ ένα σχολείο ακόμη παραμένει στη Ρώμη και είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει την Τρίτη (25.02.2020).

Ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Πρεσβείας σε μάσκες και υλικά για την απολύμανση των χεριών, ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε μνημεία και πολυσύχναστα σημεία.

Λαρισαίοι μαθητές επέστρεψαν από την Ιταλία
Σχολεία από την Λάρισα ήταν τις προηγούμενες ημέρες σε εκπαιδευτικές εκδρομές στη Ιταλία και επέστρεψαν προγραμματισμένα και χωρίς προβλήματα. Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου επέστρεψε από το Λάτσιο της Ιταλίας τμήμα από το Γυμνάσιο Φαλάνης.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου γύρισε από το Μπάρι της Ιταλίας τμήμα του Γυμνασίου Πλατυκάμπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τα δύο σχολεία ήταν μακριά από τις περιοχές που υπήρξαν τα κρούσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.