ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «90 νοσηλευτές & ιατροί θετικοί στον κορωνοϊό – 400 σε καραντίνα»

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «90 νοσηλευτές & ιατροί θετικοί στον κορωνοϊό – 400 σε καραντίνα»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΟΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι δύο ιατροί του νοσοκομείου «Σωτηρία» βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ενώ υποστήριξε ότι 90 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού νοσούν από κορωνοϊό, με άλλους 400 να είναι σε καραντίνα.

«Συνολικά τώρα έχουμε 90 συναδέλφους που νοσούν. 400 συνάδελφοι σε καραντίνα. Νόσησαν και οι πρώτοι δύο συνάδελφοι στο νοσοκομείο αναφοράς το ‘Σωτηρία’, ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια στη 2η πνευμονολογική κλινική. Όλοι η κλινική έχει εκτεθεί και συζητάνε πόσοι θα βγουν σε καραντίνα», δηλώνει ο κ. Γιαννάκος.

Αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού σε άλλα νοσοκομεία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ενημερώνει ότι:

«Στο Μαιευτήριο Ελενα Βενιζέλου βρέθηκε γιατρός να νοσεί της πέμπτης κλινικής. Εντεκα συνάδελφοι από αίθουσα τοκετών σε καραντίνα. Συμπτώματα εμφανίζει και άλλη μια γιατρός και έγινε εργαστηριακός έλεγχος. Στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας νοσούν οκτώ συνάδελφοι. Υπάρχουν και ευχάριστα νέα. Σήμερα γύρισαν από την 14ημερη καραντίνα 20 συνάδελφοι τους οποίους παρέτεινε τη καραντίνα η διοικήτρια του νοσοκομείου για λόγους ασφαλείας. Ο ΕΟΔΥ λέει για επτά ημέρες ή και καθόλου. Το χημειοθεραπευτικό και ακτινοδιαγνωστικό του νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά με ασφάλεια από τη πρώτη στιγμή. Στο νοσοκομείο Καστοριάς νοσούν τώρα 12 συνάδελφοι».

Κορωνοϊός -Γιαννάκος: Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών»

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει την έλλειψη υλικών, αλλά και εργαστηριακών ελέγχων, αναφερόμενος στο παράδειγμα του άντρα που διαγνώστηκε με κορωνοϊό μετά θάνατο, καθώς τα όργανά του προορίζονταν για δωρεά. «Συνεχίζονται οι έλεγχοι. Ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται λόγω έλλειψης υλικών, ειδικά μασκών. Τώρα πια ξεφεύγουν περιστατικά και νοσηλεύονται σε κλινικές μαζί με άλλους ασθενείς επειδή ο εργαστηριακός έλεγχος είναι πλημμελής..», αναφέρει.

«Οι συνάδελφοι τους φροντίζουν χωρίς να έχουν μάσκες. Παράδειγμα στο Αττικό σήμερα ασθενής που βρέθηκε θετικός στον ιό από τετράκλινο θάλαμο της παθολογικής ανέβηκε στη κλινική που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊου. Του είχε γίνει εξέταση πριν 7 ημέρες κατά την εισαγωγή και βρέθηκε αρνητικός. Το ίδιο συνέβη και με το δότη οργάνων που κατέληξε στο Αττικό. Εισήχθη 18/3 και νοσηλεύονταν σε τετράκλινο θάλαμο της πνευμονολογικής. Του έγινε έλεγχος για τον ιό αρνητικός. Διασωληνώθηκε μπήκε σε κοινή ΜΕΘ με άλλους ασθενής που δεν έχουν κορωνοϊό. Για να δοθούν τα όργανά του όπως ορίζει το πρωτόκολλο έγινε νέα εξέταση και βρέθηκε θετικός. Εάν δεν ήταν δότης οργάνων θα είχε ταφεί με τη συνήθη διαδικασία», συμπληρώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.