ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Η Αυστρία σχεδιάζει άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 14 Απριλίου – Υποχρεωτική όμως η χρήση μάσκας

Η Αυστρία σχεδιάζει άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 14 Απριλίου – Υποχρεωτική όμως η χρήση μάσκας

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων στην χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από τις 14 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθυσμός θα συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες του lockdown.

Ειδικότερα, η αυστριακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εάν όλα πάνε καλά, επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων, εμβαδού κάτω των 400 τ.μ. από τις 14 Απριλίου, για να ακολουθήσουν τα μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα από την 1η Μαΐου, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ξενοδοχεία και εστιατόρια σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσουν στα μέσα του Μαΐου. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε ότι η Αυστρία έλαβε εγκαίρως μέτρα, νωρίτερα από τις περισσότερες χώρες, γεγονός που της δίνει την δυνατότητα να ανοίξει τα καταστήματα νωρίτερα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Αυστρία

Ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσόμπερ διευκρίνισε ότι η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας επεκτείνεται στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα όταν θα επαναλειτουργήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες ο πρόεδρος του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου δήλωσε ότι εξαιτίας απουσίας συμπτωμάτων πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να είναι θετικοί στον Covid-19 και να μολύνουν άλλα πρόσωπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.