ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Νωρίς για χαλάρωση των μέτρων – Θα χάσουμε ότι έχουμε χτίσει μέχρι στιγμής» (βίντεο)

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Νωρίς για χαλάρωση των μέτρων – Θα χάσουμε ότι έχουμε χτίσει μέχρι στιγμής» (βίντεο)

Είναι νωρίς για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού, αυτό υποστήριξε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

«Εάν ενθουσιαστούμε και αποκλιμακώσουμε νωρίτερα, θα χάσουμε ότι έχουμε χτίσει μέχρι στιγμής. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι ενθαρρυντικά» υπογράμμισε.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε ότι εξετάζονται όλα τα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά, ενώ σημείωσε ότι όπου απαιτείται λαμβάνεται η απόφαση για εφαρμογή απομόνωσης ή καραντίνας.

Αναφορικά με τα τεστ ελέγχου κατ’ οίκον, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι αναμένεται να εφαρμοστεί το φιλόδοξο σχέδιο για περισσότερα τεστ, κάτι που θα δώσει πιο σαφή αποτελέσματα.

Όπως είπε, τα μοριακά τεστ είναι αυτά που είναι πιο αξιόπιστα, με τη σημείωση ότι υπάρχει καθυστέρηση στα αποτελέσματα. «Θα έρθουν και μοριακά rapit test, εργάζονται αμερικανικά εργαστήρια πάνω σε αυτά» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τότε θα είναι πιο άμεσα τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Για τη «δράση» των κορωνοϊών στον άνθρωπο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος υποστήριξε ότι δεν καταλείπουν μόνιμη ανοσία. «Για ένα διάστημα εβδομάδων ή μηνών υπάρχει ανοσία, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τι γίνεται τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφορικά με τις συζητήσεις για μείωση των κρουσμάτων με την άνοδο της θερμοκρασίας, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τον Covid-19, αλλά ότι ακούγεται αφορά τις περιπτώσεις των κορωνοϊών γενικότερα. «Ελπίζουμε να μην μας διαψεύσει αυτός ο κορωνοϊός» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.