ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Τέλος» το κενό ανάμεσα στο μάγουλο και τη μάσκα – Μια οδοντίατρος μας δείχνει τον τρόπο (βίντεο)

«Τέλος» το κενό ανάμεσα στο μάγουλο και τη μάσκα – Μια οδοντίατρος μας δείχνει τον τρόπο (βίντεο)

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο από το Tik Tok, το οποίο απεικονίζει πώς να φορέσετε σωστά την μάσκα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι μάσκες και τα καλύμματα προσώπου έχουν γίνει ένα μεγάλο θέμα συζήτησης κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και είναι κάτι που όλοι πρέπει να συνηθίσουν να φορούν.

Σε κάποιες χώρες, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κάθε έξοδο από το σπίτι, ενώ στην Ελλάδα είναι πλέον υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι στα εμπορικά κέντρα – τουλάχιστον για τους πελάτες – και όχι για τους υπαλλήλους.

Καθώς προσαρμοζόμαστε στην νέα κανονικότητα φορώντας μάσκες προσώπου, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να κρατήσουν στην θέση της την δική τους καθώς πολλές φορές δεν είναι στο κατάλληλο μέγεθος. Όπως λένε όμως οι ειδικοί, η μάσκα πρέπει να τοποθετείται στο πρόσωπο ώστε τα σωματίδια να μην μπορούν να εισέλθουν στην μύτη και το στόμα.

Μία οδοντίατρος, όμως, αποκάλυψε ένα απλό και εύκολο τέχνασμα που θα σας βοηθήσει να βάλετε σωστά την μάσκα στο πρόσωπό σας. Η Ολίβια Κούιντ δημοσίευσε ένα βίντεο στην σελίδα της στο Tik Tok και έκτοτε έγινε viral, με πολύ κόσμο να εφαρμόζει την τεχνική της και να την βρίσκει πιο αποτελεσματική. Το βίντεο, στο οποίο δείχνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα πώς να φτιάξετε μια «σωστή» μάσκα, έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.

Όπως μπορεί να έχετε διαπιστώσει, η απλή χειρουργική μάσκα μιας χρήσης που μπορεί να προμηθευτεί κανείς από φαρμακεία ή σούπερ μάρκετ, τα πλαϊνά του προσώπου σας είναι εκτεθειμένα. Η οδοντίατρος, που εδρεύει στο Μόντρεαλ, λέει ότι υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ταιριάξει απόλυτα η μάσκα στο πρόσωπό σας.

Πρώτα, λέει, πρέπει να διπλώσετε την μάσκα στην μέση και στην συνέχεια, να δέσετε έναν κόμπο στα λαστιχάκια που μπαίνουν γύρω από τα αυτιά σε κάθε πλευρά. Κατόπιν, ανοίγετε την μάσκα, και βάζετε το ύφασμα που περισσεύει από την μέσα πλευρά. Ακολούθως, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να φορέσετε την μάσκα σας και να συνεχίσετε την ημέρα σας ως συνήθως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει: «Αυτό είναι ένα έξυπνο κόλπο για τα άτομα που έχουν μικρό πρόσωπο, ώστε να τοποθετείτε καλύτερα την μάσκα» Φυσικά, όπως τονίζει, προτού ξεκινήσετε να διορθώνετε την μάσκα σας, πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.