ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το γνώριζες; Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις ντους

Το γνώριζες; Αυτή είναι η καλύτερη ώρα για να κάνεις ντους

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ντους με το που ξυπνήσουν για να νιώσουν ανανεωμένοι και έτοιμοι να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Από την άλλη μεριά οι νυχτερινοί τύποι προτιμάνε το βραδινό μπάνιο, γιατί τους βοηθάει να χαλαρώσουν.

Παρά το γεγονός με το πώς νιώθουν οι άνθρωποι σχετικά με αυτό το θέμα, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να δείχνει ότι όταν κάνουμε ντους μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα καθαρίζουμε καλύτερα από τις υπόλοιπες ώρες.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ντους απλά αφαιρεί την ορατή βρωμιά και σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Δεν απομακρύνει όμως όλα τα βακτήρια και τα μικρόβια από το σώμα σας.

Όσοι έχουν την τάση να βγάζουν σπυράκια και έχουν και ενεργό τρόπο ζωής συνίσταται να κάνουν ντους το βράδυ με το που γυρίσουν στο σπίτι. Επίσης εκείνοι που ιδρώνουν τη νύχτα καλό είναι να κάνουν μπάνιο το πρωί. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπουν τις λοιμώξεις του δέρματος, τον ερεθισμό και κατ επέκταση την εμφάνιση ακμής.

Επίσης μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Ευρωπαϊκό Περιοδικό Applied Physiology and Occupational Physiology διαπίστωσε ότι το μπάνιο πριν κοιμηθούμε ενισχύει την ποιότητα του ύπνου. Βέβαια η συγκεκριμένη μελέτη ήταν μικρή, οπότε είναι δύσκολο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα, αλλά αν δεν σας παίρνει εύκολα ο ύπνος δεν χάνετε κάτι αν δοκιμάσετε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Σε γενικές γραμμές αυτό που έχει σημασία είναι το πώς νιώθετε εσείς οι ίδιοι. Αν αισθάνεστε ότι το πρωινό μπάνιο θα ενεργοποιήσει το σώμα και το μυαλό σας, τότε με του ξυπνήσετε κάνετε ένα δροσερό ντους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.