ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με αυτούς τους τέσσερις φυσικούς τρόπους θα πείτε «αντίο» στον πονοκέφαλο

Με αυτούς τους τέσσερις φυσικούς τρόπους θα πείτε «αντίο» στον πονοκέφαλο

Οι πονοκέφαλοι ταλαιπωρούν μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων και πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να καταφεύγουν σε αναλγητικά. Εμείς σας δίνουμε φυσικούς τρόπους για να τους αντιμετωπίσετε.

Αποφύγετε την καφεΐνη

Αν και η σχέση μεταξύ καφεΐνης και πονοκεφάλων δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι έχουν βιώσει πονοκεφάλους μετά την κατανάλωση πολλών καφέδων. Εάν έχετε πονοκέφαλο, λοιπόν, αντικαταστήστε τον αγαπημένο σας καφέ με ένα τσάι από βότανα ή ακόμα καλύτερα με μια κούπα ζεστό νερό με λεμόνι.

Κλείστε τα μάτια σας

Εάν υποφέρετε από έναν σοβαρό πονοκέφαλο, όπως ημικρανία, το σώμα σας θα είναι πιο ευαίσθητο σε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά και το φως. Οι επιστήμονες εξακολουθούν να εργάζονται για να διευκρινίσουν τη σχέση μεταξύ της αύξησης των συμπτωμάτων πονοκέφαλου και το φωτός, αλλά μέχρι να το κάνουν, είναι καλύτερο να το αποφεύγετε. Κλείστε τα μάτια σας, λοιπόν, ή, κατά προτίμηση, επιλέξτε να χαλαρώσετε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Πιείτε τσάι βασιλικού

Μπορεί να μην έχετε ακουστά το τσάι βασιλικού, ωστόσο, πρόκειται να γίνει το αγαπημένο σας ρόφημα, ιδίως αν υποφέρετε αρκετά συχνά από πονοκεφάλους.

Στην Ινδία το φυτό του βασιλικού έχει ιστορική χρήση ως θεραπευτικό βότανο, ενώ είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για τη θεραπεία των πονοκεφάλων χάρη στις μυοχαλαρωτικές του ιδιότητες. Για να το παρασκευάσετε τοποθετήστε 3- 4 φύλλα βασιλικού σε ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά μέλι.

Δοκιμάστε πιπέρι καγιέν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναρωτιέστε πώς το πιπέρι καγιέν μπορεί να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους; Το συγκεκριμένο μπαχαρικό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και εξισώνει την αρτηριακή πίεση, ανακουφίζοντας, έτσι, την ένταση και την πίεση στο κεφάλοι. Βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αφήστε να κρυώσει και πιείτε αργά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.