ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το δεύτερο «διαβατήριο»; Αυτός θα είναι ο τρόπος χορήγησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Το δεύτερο «διαβατήριο»; Αυτός θα είναι ο τρόπος χορήγησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης περιστρέφεται γύρω από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με την χώρα μας να ακολουθεί και να αναμένει τις πρώτες παρτίδες του φαρμάκου για ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως έχουν σημειώσει οι επιδημιολόγοι πολλές φορές θα χρειαστεί αρκετός καιρός ακόμη και μετά τον εμβολιασμό για να χτιστεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» που συζητείται εδώ και καιρό. Όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού θα λαμβάνουν και πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όπως γνωστοποίησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου το εν λόγω πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω συγκεκριμένου ιστοτόπου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Βάνα Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι «ως προς το πιστοποιητικό αυτών που θα εμβολιάζονται, ήδη σήμερα συζητήθηκε πώς κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στον ειδικό ιστοχώρο και να μπορεί να τυπώνει το λεγόμενο “πιστοποιητικό εμβολιασμού”».

Για το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό να αποτελεί κάτι σαν «διαβατήριο» για διάφορες δραστηριότητες του πολίτη τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αντίθετο στο Σύνταγμα και στην ελευθερία του ατόμου. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού είμαστε κάθετοι. Δεν υπάρχει κανένα θέμα να είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο. Στόχος μας είναι να πείσουμε τους Έλληνες για τον εμβολιασμό. Είναι αντίθετο με το Σύνταγμά μας να υποχρεώσουμε κάποιον να εμβολιαστεί» σημείωσε για την υποχρέωση να κάνει κάποιος το εμβόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.